Tinerii antreprenori in devenire pot urma cursuri de formare si pregatire

Pana pe 31 iulie 2011, tinerii dornici sa detina un business propriu pot aplica pentru inscrierea la Proiectul ANTREMAN, un proiect care urmareste promovarea culturii intreprenoriale si dezvoltarea capacitatii persoanelor de a initia si conduce afaceri de succes prin crearea Scolii de Studii Intreprenoriale si Manageriale.

Proiectul isi indreapta atentia catre toate persoanele care doresc sa demareze o activitate independenta in vederea sustinerii acestora pe perioada premergatoare si pe parcursul desfasurarii activitatii intreprenoriale.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si este realizat de Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, cea mai prestigioasa institutie de invatamant economic superior si de administratie publica din Romania si Anglia Ruskin University din Cambridge, una dintre cele mai mari universitati din Marea Britanie.

Scoala de Studii Intreprenoriale si Manageriale va avea loc sub forma a 3 module de curs, pe parcursul a trei semestre dupa selectarea prealabila a participantilor. De asemenea, va fi organizat un program de consiliere si mentoring pentru cei 200 de cursanti, in vederea pregatirii acestora pentru infiintarea propriei firme. Obiectivul principal este ca la sfarsitul modulelor de curs sa se infiinteze cel putin 120 firme.

Inscrierile participantilor are loc pana la sfarsitul lunii iulie, urmand ca in peruioda 1 – 20 august sa se faca preselectia a 300 de candidati. Inscrierea consta in depunerea unui CV, a unui eseului care sa raspunda la intrebarea „De ce si cum vreau sa devin intreprinzator?” si in completarea unui chestionar online.

In etapa urmatoare, 1-20 septembrie, va avea loc selectia finala a celor 200 de cursanti, pe baza interviului si a testului de inteligenta. Participantii la cursurile scolii de Studii Intreprenoriale si Manageriale trebuie sa indeplineasca doua conditii minime obligatorii: sa fie absolventi ai unei facultati si sa cunoasca limba engleza.

Dintre beneficiile frecventarii acestui program sunt mentionate:
– intelegerea in profunzime a ce inseamna sa fii un intreprinzator competitiv pe plan european si ce abordare necesita promovare;
– dobandirea setului esential de cunostinte necesare pentru demararea activitatilor intreprenoriale si manageriale
– deprinderea a catorva elemente care sunt strict necesare pentru a infiinta si derula o activitate performanta intr-o intreprindere mica si mijlocie.

Scoala creata in cadrul proiectului ANTREMAN este astfel prima din Romania care asigura cresterea gradului de corelare a educatiei cu realitatile economice.

Pentru mai multe informatii si pentru inscriere, cei interesati pot vizita site-ul oficial (AICI).

Lasă un comentariu

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑