2011 – 2012

Proiectele realizate de către Asociația Philos în anul 2011-2012

Filosoful, un om de succes – ediția I și ediția II

“Filosoful, un om de succes” este un proiect realizat de Asociaţia PHILOS cu ajutorul Facultăţii de Filosofie, UB care îşi propune să îţi arate că oportunităţile unui student la Filosofie nu sunt limitate.

Astfel că vrem să aducem în faţa ta oameni care să te inspire. Oameni care să te motiveze şi să îţi trezească curiozitatea.

Dacă şi tu îţi doreşti o carieră de succes, vino să înveţi de la oameni ce odată au fost ca şi tine, studenţi la filosofie. De la oameni ce au ştiut de unde să pornească, dar şi unde să ţintească.

Şi pentru că fiecare om are o poveste, vino să afli şi tu ce poveste îţi poate aduce filosofia.

Când? Luni, 26 Martie 2012, ora 16:00

Unde? Facultatea de filosofie, Amf. Titu Maiorescu

De ce să participi? Pentru că primul invitat din seria proiectului “Filosoful, un om de succes” este Ionel Dancă, realizator tv la postul de televiziune Realitatea TV. El va ţine o discuţie pe tema: “Hazardul moral-testul de stres al Zonei euro”.

Balul Bobocilor Filosofi 2011 – That 70’s Show

Vino să te distrezi alături de cei mai tari hipioţi, greaseri şi fă dintr-o simplă seara de marţi That `70s Show !

Program:

20:00 – Trupa de teatru „PHILOS”
21:00 – „That `70s Show” (Concurs Miss&Mister)

Invitaţi:

  • Andra Mureşan & Raluca Stratulat
  • Larisa Spirea
  • Sarina Albu
  • HeroInLove
  • O.N.

Preţ bilet: 15 lei(20 la intrare)

Bilete/Rezervări Mese: Irina Craciun-0733.828.472”

afis-balul-bobocilor

IMAGINARIUM: Interpretarea viselor la graniţa dintre filosofia limbajului, psihologia analitică şi psihologia evoluţionistă

„Miercuri, 6 iunie 2012 (16:30 – 20:00) , în cadrul Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, Asociaţia Studenţilor din Filosofie Philos organizează „IMAGINARIUM: Interpretarea viselor la graniţa dintre filosofia limbajului, psihologia analitică şi psihologia evoluţionistă„, avându-i ca invitaţi pe:
– psihologul de formare analitică şi trainer acreditat MONICA (BRÂNDUŞESCU) GĂITĂNARU
– lect. univ. dr. VIOLETA ROTĂRESCU
– lect. univ. dr. SORIN COSTREIE

Pentru înscrieri, vă rugăm să trimiteţi un e-mail la adresa: spirea.larisa.elena@gmail.com, care să conţină numele dumneavoastră un numar de telefon şi o scurtă motivare (câteva rânduri) a dorinţei de a participa la acest eveniment.”

Practica pe bune

„Acesta este un important proiect Philos, deoarece practica realizeaza o prima intalnire dintre studenti si mediul profesional, unde vor reusi sa aplice ce au invatat, dar vor invata si lucruri noi si se vor obisnui cu un anumit fel de resposabilitati. Toti studentii din anul 2 si 3 sunt nevoiti sa efectueze un stagiu de practica pe semestrul 2 in anul 2 si 1 in anul I, de cel putin 2 saptamani , 28 de ore, intr-o institutie, companie, ong etc ce au incheiat un contract de protocol cu facultate.

Noi cautam locuri de practica interesante si potrivite studentilor nostri, luam legatura cu tertii si aflam in ce ar consta practica in locul respectiv, incheiem contracte de protocol intre ei si facultatea, informam studentii si le monitorizam activitatea.

Pana acum am gasit si am incheiat colaborari cu o parte din locurile de mai jos, pentru alte idei si informatii asteptam mail pe asociatiaphilos@gmail.com sau pe mailul coordonatoarei, Mihaela Matei- mmmihaela101@yahoo.com.”

Programul de tutoriat Aristoturel

„Scopul acestui proiect este facilitarea procesului de adaptare a studenţilor din anul I  la viaţa studenţească printr-o informare corectă şi adecvată cu privire la aspectele specifice Facultăţii de Filosofie şi ale Asociaţiei Studenţilor în Filosofie – PHILOS.

Fiecare grupă a anului I va beneficia de un tutore după cum urmează:

Filosofie
Grupa 350 – Kozma Annamaria (anna.amzok@yahoo.com)
Grupa 351 – Vasilescu Ştefana (shteph_a@yahoo.com)
Grupa 352 – Şerban Oana (oana_lost_wings@yahoo.co.uk)

Studii Europene

Grupa 300 – Spirea Larisa (larissa_elena91@yahoo.com)
Grupa 301 – Berchez Bianca (biancaberchez@yahoo.com)

Tutore coordonator : Crăciun Irina craciun.irinaionela@yahoo.com , 0733828472 sau 0753741574

Tutorii  vor sta la dispoziţia studenţilor  pentru a-i ajuta şi  pentru a răspunde la problemele pe care aceştia le pot întâmpina. Toţi cei cinci tutori, inclusiv coordonatoarea acestora sunt studenţi la Facultatea de Filosofie din anul II, respectiv III,  şi  totodata membrii Philos în departamentul Educaţional.

Începand de astăzi tutorii desemnaţi vor fi membri activi pe grupul anului 1 : filosofii_2011@yahoogroups.com, dar pot fi  contactaţi şi personal ( datele lor de contact se pot gasi mai sus, pe blogul facultăţii sau pe afişele din facultate). De asemenea vor veni să se prezinte personal la fiecare grupa în parte.

Să curgă informaţiile!”

Schimb de experiență

„Vă invităm să participaţi în perioada 06 – 13 mai la prima ediţie a schimbului de experienţa organizat de Asociaţia PHILOS şi OSUBB, „Filosofia pe picior de cunoaştere”, realizat între Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti şi Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş – Bolyai din Cluj – Napoca.

Pentru că ne dorim să îţi îmbogăţeşti cunoştiinţele cu privire la metodele de predare, cercetare, să cunoşti oameni noi şi să experimentezi, îţi oferim şansa de a fi unul dintre norocoşii participanţi la schimbul de experienţa „Filosofia pe picior de cunoaştere”. De asemenea, cazarea este asigurată, iar pe parcursul proiectului vei fi ghidat fără probleme de către membrii asociaţiilor organizatoare. Pe deasupra, îţi mai promitem şi seri sociale pe măsură!

În schimb, îţi cerem o taxă umilă de 5 lei pentru a beneficia de mapele cu program şi, din păcate, trebuie să îţi asiguri singur drumul şi masa. Însă Bucureştiul şi Clujul beneficiează de o gamă largă de oferte pentru studenţi, aşa că nu trebuie să îţi faci probleme în această privinţă.

Dacă te-am convins, nu mai aştepta şi fii unul din cei 13 participanţi pentru a merge împreună într-o experienţă inedită! Înscrierea se face completând formularul de mai jos, însă trebuie să o faci cât mai repede( până pe 28 Aprilie), deoarece mergem după premisa: Primul venit, primul servit!”

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close