2010 – 2011

Acestea sunt proiectele noastre desfășurate de-a lungul anului universitar 2010 – 2011.

Ai carte, ai parte! 

„Proiectul ‘Ai carte, ai parte!’ inseamna acumularea de informatii si texte utile de la profesori pentru fiecare materie  in parte pentru a avea grija ca studentii sunt bine informati si ca au acces la materiale.

Acestea se vor gasi la XEROXmania si vor putea fi xeroxate de fiecare student.

Voiam sa va anuntam ca am lasat textele pentru cursuri si seminarii, si in anumite cazuri si cursurile, la primul xerox cum mergem de la facultate spre metrou, Xeroxmania, cel cu scarile.Sunt in format digital si daca doriti sa le scoateti spuneti ca sunt in folderele Philos pe ani.

Pana acum am dus:

-anul I
-etica
-originile filosofiei europene
-filosofia istoriei

-anul II
-tgd
-filosofia dreptului
-teorii etice
-modernitate si europenitate

-anul III
-cultura civica
-teoria relatiilor internationale
-doctrine contemporane de filosofie politica
-libertate si mentalitati
-institutii politice si sociale

De asemenea, acest portofoliu se va gasi si pe grupurile de an in format digital.

In semestrul 2, speram ca vom completa portofoliul pentru fiecare in parte. Va contine:

-programa analitica

-suport de curs

-texte seminar

-bibliografie

-alte materiale si cerinte optionale

-datele de contact ale profesorilor si si orele de consultatie.”

Balul Bobocilor Filosofi

„Familia Philos are o plăcere mai mult decât deosebită să vă adune la Balul Bobocilor Filosofi 2010 ce va avea loc în Club Control, la Universitate, săptămâna viitoare, miercuri , pe 17 noiembrie.

Pentru început avem artă şi cultură: Trupa de Teatru „Philos” (proprie şi respectată) care ne va încânta simţurile artistice prin piesa „Monoloage pentru oriunde” scrisă de a noastra Raluca Enescu, începând cu ora 20:00. …Actorii noştri vor prezenta destinele unor oameni profund diferiţi ce se intersectează vremelnic, mânaţi fiind toţi de acelaşi motor misterios: speranţa că, la capătul drumului, fiecare îşi găseşte locul şi se găseşte pe sine.

Dar ce se întâmplă în continuare? Începem să petrecem cu stil, în stil mafiot, de la 22:00. Vom vedea care sunt cei mai şarmanţi mafioţi/mafioate, alegând Miss&Mister Boboc Mafiot, Smith, 007, dar şi Miss&Mister Boboc Respectat. Cum gangsterii cer muzica potrivită pentru a-şi gândi afacerile importante, îi aducem pe colegii noştri: Anotimpul 5, Andra Mureşan şi O.N.

Vor mai exista concursuri surpriză precum şi proiecţia de fotografie: ‘Nu sunt numai student. Sunt Student la Filosofie’.

Pentru acces la acest eveniment aveţi nevoie de omul de contact în măsură să vă dea „codurile” pentru a pătrunde în lumea noastră. Grab Mălina este numele (numărul secret: 0727.764.813). Dacă vreţi să economisiţi resurse materiale, dar şi spirituale apelaţi la ea. Preţ: 10 RON de la noi (15 RON – la intrare).

Dacă vreţi să vă faceţi remarcaţi printre şefii supremi, trebuie să fiţi cu adevărat impresionanţi. Şi nu e un lucru imposibil, deşi standardele sunt destul de ridicate, la aşa eveniment şi prezenţe! Iar cei care se apropie cel mai bine de vestimentaţia boss-ilor vor primi premii surpriză la intrare cu siguranţă!

Vă aşteptăm să vă surprindem şi să ne surprindeţi!

Semnat: Mafia Philos”

dgadgdfagasg

Festivitatea de absolvire

„Festivitate de absolvire Facultatea de Filosofie!

Saptamana aceasta am inceput strangerea avansului pentru festivitatea de absolvire.

Pretul integral este 50 de ron si contine urmatoarele:

 • Diploma onorifica personalizata pentru fiecare student
 • Roba se inchiriaza,  iar toca ramane studentului
 • Invitatii pentru profesori
 • Filmare profesionala
 • Poze profesionale de grup si individuale
 • O carcasa dubla de DVD cu coperti personalizate pentru fiecare facultate /
  universitate
 • 2 DVD-uri (foto si video) pentru fiecare student:
  DVD-ul foto contine toate imaginile de la evenimente in format JPEG
  DVD-ul video contine:
  – meniu de DVD (o imagine cu facultatea si numele acesteia)
  – o mica deschidere (2-3 minute) in debutul ceremoniei, unde, pe fundal sonor,
  sunt prezentate momentele de incepere (cadre cu Universitatea, cadre cu
  sosirea absolventilor, parintilor, profesorilor, imagini din salile de curs etc.)
  – ceremonia propriu zisa – montaj, daca este necesar
  – o incheiere similara cu deschiderea
 • Asistenta in planificarea si realizarea cursului festiv
 • Gaudeamus pentru fiecare student
 • Aranjamente sala festivitate
 • Model desfasurator pentru festivitate – consultanta

Avansul (10 ron/20 ron) sau plata integrala (50 ron) va trebui sa mi-l dati personal.

Malina Grab”

Imaginarium – Transformă-ți gândul în condei!

„Philos organizeaza Imaginarium, proiect ce consta intr-un atelierde scriere creativă unde vei avea ocazia să înveţi cum să-ţi aşterni gândurile pe hârtie şi cum să dai viaţă ideilor tale.

Invitaţi: drd MARIO BARANGEA, conf. univ. dr. SEBASTIAN GRAMA

Proiectul va avea loc data de 11 Mai 2011(14:00 – 20:00), în cadrul Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti.

Pentru inscrieri, va rogam sa trimiteti un e-mail la adresa : Larissa.Elena91@gmail.com , care sa contina numele vostru, un numar de telefon si o scurta motivare (cateva randuri) a dorintei de a participa la acest atelier.209932_169078603148609_100001394125362_390863_7373885_o

Metaghidul

PHILOS are  o PROPUNERE interesanta pentru tine. Vrei sa “smulgi un zambet”? Pana maine, 26 martie, ora 23:59 trimite un ARTICOL scris de tine prin care sa relatezi o intamplare la care ai luat parte in studentie (sau poate chiar tu ai fost faptasul), care sa atraga cat mai multe priviri si zambete. La schimb, vei primi un BILET GRATIS la Concursul International de Canto – Maestrii Artei  Lirice, care va fi sustinut la Opera Nationala, Bucuresti, duminica aceasta – 27 martie, ora 16:00 (detalii legate de eveniment gasiti mai jos)

Marimea articolului ramane la alegerea ta (preferabil minim jumatate  de pagina), la fel ca si titlul. Tu alegi. Fii creativ! Vom fi impreuna cu zambetul pe buze.😉

Fie ca cei mai buni sa castige!

Articolul trebuie trimis pe adresa metaghidul@yahoo.com, impreuna cu datele tale de contact: nume, adresa de mail si numar de telefon.

Duminica, 27 martie, va invitam sa ascultaţi la Opera Nationala Bucuresti tinere voci care cu siguranta vor cuceri publicul, la Concursul International de Canto “Maestrii Artei Lirice”, editia a III-a, dedicata baritonului Petre Stefanescu Goanga. De la ora 16.00 ii veti putea asculta pe finalistii concursului iar dupa deliberarea juriului, alcatuit din personalitati ale lumii muzicale romanesti, la ora 19.00, veti urmări Gala Laureatilor. Inca o data, obiectivul concursului este de a descoperi si lansa cele mai valoroase talente lirice alte tinerei generatii.”
afis-metaghid
Programul de tutoriat Aristoturel

„Scopul acestui proiect de tutoriat este facilitarea procesului de adaptare a studentilor din anul I la viata studenteasca printr-o informare corecta si adecvata cu privire la aspectele specifice Facultatii de Filosofie si ale Asociatiei Studentilor in Filosofie – PHILOS.Fiecare grupa aanului I va beneficia de un tutore dupa cum urmeaza:

1. Craciun Irina: vs_butter@yahoo.com, 0753.741.574 – tutoregr. 300

2. Iatan Maria Andreea : mariaiatan@yahoo.com, 0729.479.998 – tutoregr. 301

3. Bocirnea Adrian: b.adriann@yahoo.com, 0735.833.092 – tutoregr. 302

4. Calin Alexandru: omceon@yahoo.com , 0723.430.752 – tutoregr. 350.

5. Schoppel Carla : carlaschoppel@yahoo.com, 0731.021.978 –tutore gr. 351

6. Savu Bianca : bibismailadd@yahoo.com, 0727.181.794 -tutore gr. 352

7. Cozma Alexandra : al3xandr42004@yahoo.com, 0740.498.263 – tutoregr. 353

Coordonator proiect : Cărădeanu Alina – Florina, kra_alina@yahoo.com, 0732.369.025.

Tutorii  vor sta la dispozitia studentilor  pentru a-i ajuta si  pentru a raspunde la problemele pe care acestia le pot intampina. Toti cei sapte tutori, inclusiv coordonatoarea acestora sunt studenti la Facultatea de Filosofie din anul II, respectiv III,  si  totodata membrii Philos.

Tutorii desemnati vor fi membrii activi pe grupul anului 1 : phileinous@yahoogroups.com, dar pot fi  contactati si personal ( datele lor de contact se pot gasi pe grupuri, pe afisele din facultate). De asemenea vor veni sa seprezinte personal la fiecare grupa in parte.

Obiectivele acestui proiect sunt urmatoarele :

 • Facilitarea participarii studentilor din anul I la activitati sociale, culturale, educationale si de cercetare;
 • Informarea studentilor cu privire la regulamentul de organizare si functionare al Facultatii de Filosofie, oportunitatile oferite de Facultatea de Filosofie in ceea ce priveste formarea curiculara, dar si extracuriculara si modulele de desfasurare al cursurilor si seminariilor.
 • Sa ajute la solutionarea diferitelor dificultati referitoare la facultate intampinate de studentii din anul I si sa le transmita mai departe catre Philos si facultate.
 • Familiarizarea studentilor din anul I cu activitatea si organizarea specifica a Facultatii de Filosofie. ”

aristoturel_final

Trupa de Teatru Philos

A luat nastere in primavara anului 2010 si este formata din studenti din Facultatea de Filosofie, dar si de la UNATC.

Coordonatoare este Bettina Schicht bettina_maria2@yahoo.com, iar cei ce doresc sa fie informatii in legatura cu trupa, sa joace sau sa ajute cu idei pot intra pe grupul trupateatru_philos@yahoogroups.com.

Prima piesa jucata de ei ‘Monoloage pentru oriunde’ a avut premiera in data de 18 octombrie, ora 20.00 la  Casa de Cultură a Studenţilor, Bucureşti,sala Podul, o piesa scrisă si regizată de Raluca Enescu si a mai fost jucata la Balul Bobocilor Filosofi in Club Control, 17 noiembrie.

„Traim cu impresia ca suntem diferiti de ceilalti si ca deciziile pe care le luam in viata ne schimba pentru totdeauna. Daca am privi mai atent in jurul nostru am observa cat de mult ne asemanam, ca fiinte umane, ca structura, ca sentimente. Dar suntem prea ocupati sa ne cautam drumul „perfect” in viata. „Monoloage pentru oriunde” prezinta in perspectiva nu un drum sau o calatorie ci „drumul” şi „calatori” pentru descoperirea de sine si a tuturor celor care ne imbogatesc universul.

Un roman pleaca in Portugalia, dezamagit de meleagurile natale. O englezoaica workaholica isi regaseste echilibrul sufletesc într-un sat din Maramures. O romanca incearca sa isi apere sotul tigan de prejudecatile lumii din jur. Un tanar visator o cauta pe cea mai frumoasa si cea mai trista femeie din lume.
Destinele unor oameni profund diferiti se intersecteaza vremelnic, manati fiind toti de acelasi motor misterios: speranta ca, la capatul drumului, fiecare isi gaseste locul si se gaseste pe sine.”

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close