Practica pe bune

Stimaţi colegi, după cum bine ştiţi, în timpul anului universitar trebuie realizat în mod obligatoriu stagiul de practică de 28 ore în cadrul unei instituţii şi în urma căruia veţi primi o notă care să valorifice acţiunile dvs. de-a lungul acestui stagiu. De asemenea, veţi putea astfel să obţineţi experienţă în domeniul de care sunteţi interesaţi, veţi avea ocazia să vă dezvoltaţi diferite abilităţi, să cunoaşteţi şi să lucraţi cu oameni noi, profesionişti ori puteţi să colaboraţi cu aceştia în instituţiile, organizaţiile de care se ocupă ş.a.m.d. pentru o perioadă nedeterminată în funcţie, evident, de doleanţele sau planurile voastre de viitor pe care le aveţi în vedere.

Astfel, atât studenţii din anul al doilea, cât şi cei din anul al treilea de studii de licență, precum și cei de la master trebuie să efectueze numărul de ore alocat stagiului în interiorul centrelor de cercetare din Facultatea de Filosofie, la una dintre instituţiile şi organizaţiile pe care Asociaţia Philos vi le-a pus la dispoziţie SAU individual, acolo unde doreşte şi are posibilitatea fiecare dintre voi (practica se poate face, deci, oriunde, dar trebuie să existe un contract încheiat între facultate și firma, instituția respectivă. Vă trebuie neapărat contracte de colaborare cu instituţia la care faceţi practică chiar dacă aţi adus şi anul trecut contract de colaborare cu aceeaşi instituţie).

Pentru facilitarea îndeplinirii stagiului de practică, Facultatea de Filosofie a încheiat prin proiectul „Practica pe Bune” contracte cu diverse instituţii, astfel că studenţii sunt încurajaţi să meargă la oricare dintre acestea, în funcţie de abilităţile şi preferinţele fiecăruia dar şi în funcţie de locurile disponibile ale fiecărei organizaţii sau centru de cercetare în parte. Totodată, sprijinim şi stimulăm pe aceia care au idei legate de alte organizaţii sau instituţii unde se doreşte realizarea acestui stagiu anual de practică. Pentru aceasta, vă rugăm contactaţi responsabilul proiectului „Practica pe Bune” (Ciupag Marian-Cătălin, email: catalinciupag@yahoo.com ) şi se va face tot posibilul pentru realizarea colaborării Facultăţii de Filosofie cu alte centre sau instituţii de care voi, studenţii, sunteţi interesaţi.

Studenţii din anul al doilea se pot angaja în efectuarea stagiului de practică şi pot aduce adeverinţa care să ateste acest lucru până la terminarea celui de-al doilea semestru al anului universitar 2013-2014, ALTFEL acesta va fi considerat ca restanţă. După terminarea stagiului adeverinţele vor fi înmânate reprezentantului de an, Turculeț Robert.

Studenţii din ultimul an trebuie să predea adeverinţa profesorului coordonator până la finalul sesiunii din primul semestru, altfel vor rămâne restanţieri.

Cei care nu şi-au îndeplinit stagiul de practică pentru primul semestru din ultimul an şi rămân restanţieri pot aduce adeverinţa până la sfârşitul anului şi nu vor fi afectaţi în principiu cu nimic, întrucât restanţa nu trebuie plătită şi nici creditele nu vor fi afectate; desigur, aceasta în cazul în care consideraţi că nu sunteţi foarte aglomeraţi.

Studenţii care sunt în primul an de master pot îndeplini stagiul de practică ORICÂND în cursul anului universitar, iar cei care sunt anul al doilea trebuie să realizeze acest stagiu în prima parte a anului universitar, așadar adeverințele de practică ar fi trebuit aduse până la finele primei sesiuni, la fel ca şi-n cazul anului al treilea. La sfârşitul stagiului adeverinţele vor fi înmânate Oanei camelia Șerban, reprezentanta voastră. de an.

Astfel, opţiunile pentru instituţiile în care se poate realiza stagiul de practică sunt următoarele:

Centrul de Cercetare în Etică Aplicată – CCEA  

Acest centru oferă un cadru în care studenţii îşi pot testa cunoştinţele teoretice acumulate. Trebuie menționat faptul că singura instituție din țară unde se studiază discipline etice, de la teoriile morale clasice la roboetică și etica sexului este CCEA.  O oportunitate pentru pasionații de etică aplicată este să efectueze stagiul de practică în acest centru.  Activitățile pe care va trebui să le desfășoare fiecare student sunt următoarele: 14 ore de participare la evenimentele CCEA, adică de a lua parte la reuniunile de joi, cluburi de lectură etc. Celelalte 14 ore vor fi dedicate redactării de conținut, prin aceasta întelegându-se articole, recenzii etc. pentru site-ul centrului de cercetare www.ccea.ro    Nu există un număr de locuri limitat.

Sunt așteptați studenții din orice an, licență sau master.

Centrul de Cercetări in Logica, Filosofia si Istoria Științei – CELFIS 

CELFIS urmărește construirea si consolidarea unui domeniu relativ neglijat in Romania, încurajează parteneriatul si colaborarea cu studenții dornici sa se pregătească pentru o cariera academică sau de cercetare si colaborează activ cu colective de cercetare din întreaga lume.

Dacă vă întrebați ce activități puteți desfățura în cadrul acestui centru, vă anunț că acestea sunt variate, se caută voluntari iar conducerea este dispusă spre a oferi chiar si training. Astfel veți putea ajuta la organizarea seminarului  CELFIS de miercuri, precum și a unor workshopuri și conferințe.  Dacă printre voi sunt studenți care consideră că pot ajuta la construirea si administrarea paginii centrului sau sunt dispuși să lucreze la fișarea unei vaste biblioteci electronice, acesta este un loc potrivit. Contribuția fiecăruia contează la rezultatul final. Studenții interesați de practica în acest centru sunt rugați să ia legătura cu Prof Lect. univ. dr. Daniela Rodica Jalobeanu -directorul centrului sau cu coordonatorul proiectului.

Centrul pentru Studierea Raţionalităţii şi Credinţelor – CSRC

CSRC realizează şi implementează proiecte de cercetare şi dezvoltare, axate, după cum reiese și din denumirea centrului , pe Raţiune şi credinţe. CSRC editează revista Public Reason, în care apar articole din toate domeniile filosofiei politice şi ale eticii. Revista se adresează comunităţii filosofice internaţionale şi, în acelaşi timp, îşi propune să promoveze creaţia filosofică din Estul Europei.

Dintre obiectivele acestui centru menționăm contribuirea la dezvoltarea cercetării științifice în domenii specifice; asistarea deciziilor publice și oferirea de consultanță cu privire la schimbarea instituțională. Printre activitățile pe care le poți desfășura în cadrul acestui centru se întîlnesc următoarele: realizarea de bibliografii (o oportunitate pentru tine având acces la aceste informații; îți vor fi utile la scrierea proiectelor tale personale, licență, disertație); reaizarea unor baze de date; activitate în cadrul redacției revistei Public Reason. Studenții interesați sunt rugați să ia legătura cu directorul centrului, Prof. Romulus Brâncoveanu sau cu coordonatorul proiectului.

CSRC este deschis oricăror propuneri de colaborare în proiecte academice: workshop-uri, conferinţe, antologii, traduceri etc.

 Artmark

Artmark este prima casă de licitații din România ce funcționează la standarde internaționale.  Cu o abordare profesională și investiții constante în marketing, Artmark a reușit să devină lider de piață (78%), poziție pe care se menține deja de 4 ani.

Artmark începe în perioada urmatoare un program de internship adresat studenților ce doresc să-și completeze cunoștințele cu un stagiu practic.

Alocarea internilor pe proiectele Artmark se va face în funcție de studiile pe care le dețin și direcția profesională pe care doresc să o urmeze. Programul de internship oferă și posibilitatea parcurgerii tuturor departamentelor  pentru o imagine completă a activității unei case de licitație.

Pentru asimilarea unor cunoștințe temeinice și dobândirea unor abilități profesionale considerăm că un program complet de internship nu poate dura mai puțin de 3 luni. Aceasta este o oportunitate pentru toți studenții, mai ales cei din anii terminali, deoarece în urma stagiului Artmark oferă posibilitate de angajare.

Persoanele interesate pot trimite un CV și o scrisoare de intenție la hr@artmark.ro . Selecţia se va face în urma unui interviu. Domeniile în care poți face practică în cadrul acestei instituții sunt următoarele: PR&Comunicare, Cercetare, Marketing, Sales, IT, Administrativ, Project Management. Vă recomandăm stagiul de 3 luni pentru că altfel, în acele 28 de ore nu reusiți să dobândiți suficiente informații, iar progresul de la ce știai înainte să începi stagiul la ce știi după ce ai terminat stagiul, nu va exista.

Instituția Prefectului Municipiului București

Această instituție vizează la aplicarea legii și realizarea politicilor Guvernului  la nivelul Capitalei, asumându-și rolul de interfață  între autorități șși societatea civilă. Viziunea acestei instituții este aceea de a deveni un model de eficiență și transparență administrativă, astfel încât instituția să fie privită cu încredere și respect, cu certitudinea aplicării legii în mod corect, egal și eficient. Valorile promovate de Instituția Prefectului sunt următoarele: profesionalism, integritate, imparțialitate, orientare către cetățeni, pefecționare continuă. Cei interesați de practica în cadrul acestei instituții trebuie să aibă un CV Europass și să completeze o declarație de confidențialitate, iar înaintea începerii stagiului trebuie să prezinte o copie după actul de identitate.  Pentru mai multe informații luați legătura cu coordonatorul proiectului.

Ministerul Afacerilor Externe

MAE, prin programul  său de stagii interne de pregătire, contribuie la formarea abilităților profesionale ale studenților prin dezvoltarea competențelor practice.  Selecția candidaților interesați de practica în cadrul MAE se face în funcție de compatibilitatea dintre competențele candidaților și nevoile personale ale departamentelor din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ulterior încheindu-se convenții individuale de practică. Această instituție va primi cu toată deschiderea candidaturile trimise de Facultatea de Filosofie pentru a participa la selecția pentru realizarea unor stagii interne de pregătire. Pentru mai multe informații, luați legătura cu reprezentantul proiectului.

Asociația Edelvais

Asociația ”Edelvais” pentru Cultură, Educație, Formare și Tineret este o asociaţie preponderent adresată tinerilor care are drept scop promovarea şi realizarea de activităţi culturale, educaţionale şi de mediu.

Asociaţia EDELVAIS a fost înfiinţată în 2013, deşi sunt la început au o mulţime de idei şi își doresc să producă o schimbare în societate, după cum bine este carecterizată de motto-ul lor ”Blooming the world! ”.

Activităţile în care te pot implica sunt variate şi sigur vei gasi în Edelvais ceva care să te atragă şi să poţi avea parte de o experienţă autentică.

Căută persoane cu simţ de cercetare şi spirit critic, dornice de a învăţa lucruri noi, care pot lucra online la site-ul lor (încă în construcție), blog (grafică, cercetare, scris şi postat articole),  bază de date cu parteneri media, sponsori, linii de finanţare sau locaţii inedite pentru evenimente.

Își doresc şi voluntari activi, sociabili şi cu spirit organizatoric care să ajute la organizarea şi participarea de traininguri, workshop-uri, conferinţe, dezbateri, proiecţii de film şi orice alte idei de proiecte care apar pe parcurs.

Momentan se lucrează la schimbările pe care Asociaţia Edelvais le poate aduce în rândul liceenilor în săptămâna „Şcoala Altfel”, urmează să ţină ateliere de dezvoltare personală, implicare în societate, democraţie participativă, leadership etc.

Își doresc tare mult să te cunoască aşa că primul pas este să afle mai multe despre tine. Le poţi scrie la asociatiaedelvais@gmail.com , următorul pas fiind o întâlnire în care să discutați ce asteptări ai tu de la acest stagiu încât să fie pe bune şi să ai parte de un proces real de învăţare.

Asociația Philos

Philos este Asociația Studenților din Facultatea de Filosofie, Universitatea București și a luat naștere în ianuarie 2010,  din dorința a trei studente de a lupta pentru drepturile studenților și de a îmbunătăți lucrurile în facultate, convinse că studenții, nu sunt conștienți de toate oportunitățile care există, unele fiind special create pentru ei.

Philos este o organizație cu o activitate cât mai completă, prin proiectele pe care le îmbunătățește  de la an la an, încercând să acopere toate nevoile studențiilor și să vină în ajutorul tău.

Anul acesta, Philos te îndeamnă să faci practică în cadrul asociației. Printre principalele activități pe care le poți desfășura sunt reprezentate de implicarea în realizarea proiectelor asociației. Organizăm activități diverse: sesiuni de comunicări științifice, traininguri, workshopuri ș.a.

Astfel,  poți ajuta la crearea de date de baze cu partenerii, poți face fotografii la evenimentele pe care le implementăm, poți ajuta la partea organizatorică, ne poți ajuta la indexarea cărților din sediu pentru a putea ține o mai bună evidență a acestora, participi la Târgul Educației și multe altele.

În continuare, Asociația Philos caută instituții în care studenții pot face practică, iar pe măsură ce aflăm ne noi oportunități de voluntariat/practică vom face tot ce putem să vă anunțăm în timp util.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close