Rezultatele alegerilor studențești din 24.10.2022

Proces verbal

Încheiat astăzi, 24.10.2022, de către Comisia Electorală a Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București privind rezultatele obținute la primul tur al alegerilor studențești pentru studenții reprezentanți în Consiliul Facultății de Filosofie și a studenților reprezentanți de an.

Sunt prevăzute 5 locuri pentru studenții reprezentanți în Consiliul Facultății de Filosofie și unul în Senatul Universității din București, acestea urmează a fi ocupate de candidații care obțin majoritatea voturilor alegătorilor, fără a se lua în calcul anul și programul de studiu al acestora. Toți participanții la turul de vot al alegerilor studențești au posibilitatea de a vota pentru studenții reprezentanți în Consiliul Facultății de Filosofie, fără a se lua în calcul anul și programul de studiu al acestora.

Pentru ca primul tur de vot al alegerilor studențești pentru studenții reprezentanți în Consiliul Facultății să fie valabil, este necesară participarea a 1/3+1 din totalul studenților Facultății de Filosofie, anume 687 studenți. Numărul necesar de studenți prezenți la vot pentru a fi atins pragul este de 230. Numărul studenților prezenți la primul tur de vot al alegerilor studențești este 120, cvorumul nefiind îndeplinit. 

Pentru ca primul tur de vot al alegerilor studențești pentru reprezentanta/ul de an la anul I, ciclul Licență să fie valabil, este necesară participarea a 1/3+1 din totalul studenților înmatriculați în anul I la Facultatea de Filosofie, anume 140 studenți. Numărul necesar de studenți prezenți la vot pentru a fi atins pragul este de 48. Numărul studenților prezenți la primul tur de vot al alegerilor studențești este 49, cvorumul fiind îndeplinit. 

Pentru ca primul tur de vot al alegerilor studențești pentru reprezentanta/ul de an la anul II, ciclul Licență să fie valabil, este necesară participarea a 1/3+1 din totalul studenților înmatriculați în anul II la Facultatea de Filosofie, anume 74 studenți. Numărul necesar de studenți prezenți la vot pentru a fi atins pragul este de 26. Numărul studenților prezenți este 22, cvorumul nefiind îndeplinit.

Pentru ca primul tur de vot al alegerilor studențești pentru reprezentanta/ul de an la anul III, ciclul Licență să fie valabil, este necesară participarea a 1/3+1 din totalul studenților înmatriculați în anul III la Facultatea de Filosofie, anume 82 studenți. Numărul necesar de studenți prezenți la vot pentru a fi atins pragul este de 29. Numărul studenților prezenți este 20, cvorumul nefiind îndeplinit. 

Pentru ca primul tur de vot al alegerilor studențești pentru reprezentanta/ul de an la anul I, ciclul Masterat să fie valabil, este necesară participarea a 1/3+1 din totalul studenților înmatriculați în anul I, masterat, la Facultatea de Filosofie, anume 137 studenți. Numărul necesar de studenți prezenți la vot pentru a fi atins pragul este de 47. Numărul studenților prezenți este 14, cvorumul nefiind îndeplinit. 

Rezultatele alegerilor sunt următoarele:

1. Voturile obținute de candidații pentru locurile de studenți reprezentanți Consiliul Facultății de Filosofie sunt următoarele:

Opriș Andreea Ioana: 60 voturi

Aronescu Bodnărescu Ana-Maria: 49 voturi

Dincă Radu Alexandru: 48 voturi

Băcescu Adnana Ioana: 44 voturi

Dascălu Rareș Constantin: 44 voturi

Abțineri: 10

Având în vedere faptul că pragul minim de  1/3 + 1 al studenților prezenți la vot nu a fost atins, cele cinci posturi de studenți reprezentanți în Consiliul Facultății de sunt vacante. Se va organiza un nou tur de alegeri studențești în data de 26.10.2022.

Pentru locul de student reprezentant în Senatul Universității din București nu s-au înscris candidați.

2. Voturile obținute de candidații pentru locurile de studenți reprezentanți de an:

Licență anul I:

Aronescu Bodnărescu Ana-Maria: 18 voturi

Holban Cristian: 29 voturi

Abțineri: 2

Având în vedere faptul că a fost îndeplinit cvorumul de prezență necesar pentru validarea alegerilor pentru postul de student reprezentant de an I, ciclul Licență (48 voturi) și faptul că Holban Cristian a obținut un număr mai mare de voturi și a îndeplinit criteriul majorității voturilor, acesta este declarat câștigător pe poziția de student reprezentant de an, anul I, ciclul Licență.

Licență anul II:

Opriș Andreea Ioana: 19 voturi

Abțineri: 3

Având în vedere faptul că a nu fost îndeplinit cvorumul de prezență necesar pentru validarea alegerilor pentru postul de student reprezentant de an II, ciclul Licență (26 voturi necesare), declarăm postul vacant. 

Licență anul III:

Băcescu Adnana Ioana: 17

Abțineri: 3

Având în vedere faptul că a nu fost îndeplinit cvorumul de prezență necesar pentru validarea alegerilor pentru postul de student reprezentant de an III, ciclul Licență (29 voturi necesare), declarăm postul vacant. 

Masterat anul I:

Dincă Radu Alexandru: 14

Abțineri: 0

Având în vedere faptul că a nu fost îndeplinit cvorumul de prezență necesar pentru validarea alegerilor pentru postul de student reprezentant de an, anul I, ciclul Masterat (47 voturi necesare), declarăm postul vacant. 

Având în vedere faptul că pragul minim de 1/3+1 al studenților prezenți la vot nu a fost atins, urmează a fi organizată o nouă sesiune a alegerilor studențești pentru cele cinci posturi de student reprezentant în Consiliul Facultății de Filosofie și pentru posturile de student reprezentat de an pentru anii II și III ciclul Licență și anul I ciclul Masterat, pe data de 26.10.2022. 

Primul tur de vot al alegerilor studențești s-a desfășurat între orele 09:00 și 19:00, fizic, în clădirea Facultății de Filosofie, Universitatea din București.

Membrii Comisiei Electorale:

●   Elena Constandache, Președinte Comisie Electorală și reprezentant Philos

●   Diana-Maria Voinea, reprezentanta ciclului de licență

●   Anastasia Popa, reprezentanta ciclului masteral  

●   Paul-Teodor Cristescu, reprezentantul ciclului doctoral

●   Cătălin Mihai Ciobanu, reprezentantul Philos

●   Observator: Conf. univ. dr. Emanuel Socaciu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: