Rezultatele alegerilor studențești din 04.03.2022

Proces verbal 

Încheiat astăzi, 4.03.2022, de către Comisia Electorală a Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București privind rezultatele obținute la al II-lea tur de vot din cea de a IV-a sesiune a alegerilor studențești pentru studenții reprezentanți în Consiliul Facultății de Filosofie și a studentului reprezentant în Senatul Universității din București. Pentru ca cel de-al II-lea tur de vot să fie valabil, este necesară participarea a 15%+1 din totalul studenților Facultății de Filosofie, anume 764 studenți. Numărul studenților prezenți la al II-lea tur de vot al alegerilor studențești este 117, cvorumul fiind îndeplinit.  

Sunt alocate cinci locuri pentru studenții reprezentanți în Consiliul Facultății de Filosofie și unul în Senatul Universității din București, acestea urmează a fi ocupate de candidații care obțin majoritatea voturilor alegătorilor (50%+1), fără a se lua în calcul anul și programul de studiu al acestora. Toți participanții la turul de vot al alegerilor studențești au posibilitatea de a vota pentru studenții reprezentanți în Consiliul Facultății de Filosofie și Senatul Universității din București, fără a se lua în calcul anul și programul de studiu al acestora. 

Rezultatele alegerilor sunt următoarele: 

1. Voturile obținute de candidații pentru locurile de studenți reprezentanți Consiliul Facultății de Filosofie sunt următoarele: 

 • Maria Silvia Grecu: 75 voturi
 • Ruxandra Theodora Rădulescu: 65 voturi
 • Abțineri: 11 

Ambele candidate au îndeplinit criteriul majorității voturilor studenților prezenți la al II-lea tur de vot desfășurat astăzi, anume 50%+1. Astfel, cele două candidate sunt validate în Consiliul Facultății de Filosofie. Menționăm faptul că rămân vacante trei posturi de studenți reprezentanți în Consiliul Facultății de Filosofie. Pentru a fi ocupate aceste posturi, va fi organizată o nouă sesiune de alegeri studențești după validarea unui nou calendar în Senatul Universității din București.

2. Voturile obținute de candidați pentru postul de student reprezentant în Senatul Universității din București sunt următoarele: 

 • Ruxandra Theodora Rădulescu: 48 voturi
 • Maria Silvia Grecu: 52 voturi
 • Abțineri: 11 

Nicio candidată nu a îndeplinit criteriul majorității voturilor studenților prezenți la al II-lea tur de vot desfășurat astăzi, anume 50%+1. Astfel, postul de student reprezentant în Senatul Universității din București este vacant. 

În urma turului de vot desfășurat astăzi, desfășurat în intervalul orar 09:00 – 19:00, prin intermediul platformei Helios Voting, au fost validate candidatele Maria Grecu și Ruxandra Rădulescu pentru posturile de studente reprezentante în Consiliul Facultății de Filosofie. Postul de student reprezentant în Senatul Universității din București este vacant. Se va organiza un al III-lea tur de alegeri studențești în data de 7.03.2022 pentru postul de student reprezentant în Senatul Universității din București.

Membrii Comisiei Electorale:

 • Președinte Comisie Electorală

Lidia Istrate

 • Ioan-Vlad Tănase, reprezentantul ciclului masteral
 • Ionuț Văduva, reprezentantul ciclului de licență
 • Dan-Andrei Năfureanu, reprezentantul Philos – Asociația Studenților din Filosofie 
 • Kalman-Călin Szanto, reprezentantul Philos – Asociația Studenților din Filosofie
 • Observator:

conf. univ. dr. Emanuel Socaciu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: