Rezultate alegeri studențești 07.12.2021

Proces verbal

Încheiat astăzi, 7.12.2021, de Comisia Electorală a Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București privind rezultatele obținute la al III-lea tur al alegerilor studențești pentru studenții reprezentanți în Consiliul Facultății de Filosofie și a studenților reprezentanți de an. Pentru ca cel de-al III-lea tur de vot să fie valabil, este necesară participarea a 15%+1 din totalul studenților Facultății de Filosofie, anume 764 studenți. Numărul necesar de studenți prezenți la vot pentru a fi atins pragul este de 116. Numărul studenților prezenți la al treilea tur de vot al alegerilor studențești este 144, cvorumul îndeplinit. 

Sunt prevăzute 5 locuri pentru studenții reprezentanți în Consiliul Facultății de Filosofie și unul în Senatul Universității din București, acestea urmează a fi ocupate de candidații care obțin majoritatea voturilor alegătorilor, fără a se lua în calcul anul și programul de studiu al acestora. Toți participanții la turul de vot al alegerilor studențești au posibilitatea de a vota pentru studenții reprezentanți în Consiliul Facultății de Filosofie, fără a se lua în calcul anul și programul de studiu al acestora.

Rezultatele alegerilor sunt următoarele:

Voturile obținute de candidații pentru locurile de studenți reprezentanți Consiliul Facultății de Filosofie sunt următoarele:

Pan-Tudor Costea: 34  voturi

Adina Dumitrache: 34 voturi

Maria-Floriana Gațe: 52 voturi

Silvia Patrașc: 66 voturi

Ruxandra Rădulescu: 35 voturi

Ruxandra Toma: 33 voturi

Abțineri: 12

Niciunul dintre candidați nu a îndeplinit criteriul majorității voturilor studenților prezenți la al III-lea tur de vot desfășurat astăzi, anume 50%+1. Astfel, au rămân vacante cinci posturi de studenți reprezentanți în Consiliul Facultății de Filosofie. Pentru a fi ocupate aceste posturi, va fi organizată o nouă sesiune de alegeri studențești după validarea unui nou calendar în Senatul Universității din București.

Voturile obținute de candidații pentru locurile de studenți reprezentanți Senatul Universității din București sunt următoarele:

Pan-Tudor Costea: 18  voturi

Adina Dumitrache: 18 voturi

Silvia Patrașc: 59 voturi

Ruxandra Rădulescu: 19 voturi

Ruxandra Toma: 16 voturi

Abțineri: 13

Niciunul dintre candidați nu a îndeplinit criteriul majorității voturilor studenților prezenți la al III-lea tur de vot desfășurat astăzi, anume 50%+1. Astfel, a rămas vacant un postur de student reprezentant în Senatul de Filosofie și un post de student reprezentant în Senatul Universității din București. Pentru a fi ocupate aceste posturi, va fi organizată o nouă sesiune de alegeri studențești după validarea unui nou calendar în Senatul Universității din București.

Voturile obținute de candidații pentru locurile de studenți reprezentanți de an:

  • Master anul I:

Ruxandra Rădulescu: 27 voturi

Abțineri: 3

Au participat la acest tur de vot 30 studenți înscriși în programul de master anul I din 171 reprezentând totalul acestora la Facultatea de Filosofie. Criteriul de 15%+1 al studenților prezenți la vot a fost îndeplinit. Ruxandra Rădulescu este validată pentru funcția de studentă reprezentantă a anului I la master.

  • Master anul II:

Adina Dumitrache: 14 voturi

Abțineri: 1

Au participat la acest tur de vot 15 studenți înscriși în programul de master anul II din 121 reprezentând totalul acestora la Facultatea de Filosofie. Criteriul de 15%+1 al studenților prezenți la vot nu a fost îndeplinit. Astfel, rămâne vacant postul de student reprezentant de an la programul de master, anul II.

Având în vedere faptul că pragul minim de 15%+1 al studenților prezenți la vot a fost atins, dar nimeni nu a îndeplinit criteriul majorității absolute a voturilor, urmează a fi organizată o nouă sesiune a alegerilor studențești. Menționăm faptul că cele cinci posturi de studenți reprezentanți în Consiliul Facultății de Filosofie și postul de student reprezentant în Senatul Universității sunt vacante. În urma turului de vot desfășurat astăzi, a fost validată studenta reprezentantă al anului I la masterat.

Desfășurarea celui de-al III-lea tur de vot al alegerilor studențești s-a desfășurat între orele 09:00 și 19:00, în mediul online prin intermediul platformei Helios Voting.

Membrii Comisiei Electorale:

  • Președinte Comisie Electorală: Lidia Istrate
  • Ioan-Vlad Tănase, reprezentantul ciclului masteral
  • Teodora-Maria Anca reprezentanta ciclului de licență
  • Roxana Cosmina Florea, reprezentanta Philos – Asociația Studenților din Filosofie
  • Kalman-Călin Szanto, reprezentantul Philos – Asociația Studenților din Filosofie
  • Observator:

conf. univ. dr. Emanuel Socaciu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: