Rezultatele chestionarului

Marți, 6.11.2018, Philos – Asociația Studenților din Filosofie a desfășurat evenimentul „Nihil Sine Discipulis. Discipulus Ante Omnia”. În cadrul acestuia, studenții Facultății de Filosofie au fost invitați să completeze un chestionar în vederea îmbunătățirii facultății. În schimbul răspunsurilor acordate, participanții primeau, la alegere, un pahar de ceai sau cafea. În urma rezultatelor, 57 de studenți au participat, majoritari fiind cei din anul I de licență. Prin prisma evaluării sistemului educațional din Facultatea de Filosofie, răspunsurile predominante se situează între calificativele „3”, „4” și „5”, cel din urmă fiind maximul.

Printre sugestiile pentru îmbunătățirea sistemului educațional se află corelarea subiectelor între cursuri, implementarea proiectelor de cercetare, precum și a celor educaționale și creative, chestionarea mai deasă a studenților, afișarea bibliografiilor înainte de începerea anului universitar, alături de textele traduse în limba română. Se dorește accentuarea laturii practice, accentul pe limbile străine, cât și pe studierea filosofiei românești. Printre calitățile dezirabile se află rigoarea și existența unei bune relații de tipul student-profesor. Se propune și introducerea examenului în vederea admiterii în acest institut de învățământ. Ideea înființării unui club de dezbateri este proeminentă, 37 de persoane votând pozitiv în acest sens. Se mai doresc conferințe pe diferite teme, lansări de carte, evaluarea periodică a cadrelor didactice, rezultatele urmând să fie publicate pe site-ul facultății, introducerea cluburilor de carte și film, precum și vizite la galerii de artă cu profesori adecvați. Două cursuri propuse sunt cele de „Istoria religiilor” și „Filosofie orientală”. Vorbind despre proiecte, sunt menționate colocviile, workshop-urile pe teme filosofice, dar și interdisciplinare, spre exemplu psihologia, programul Erasmus, cercetare și publicații, discuții despre problemele actuale din societate, cât și cursuri interdisciplinare.

Studenții recomandă conducerii Facultății de Filosofie introducerea ocaziilor formal organizate de a comunica cu studenții, integrarea studenților în proiectele facultății, seriozitate, menținerea unei legături mai strânse, consiliere psihologică, mai multă deschidere, organizarea unui târg de job-uri, admitere mai riguroasă, filosofare în natură după modelul socratic. Într-o notă administrativă, se dorește un dozator cu apă rece, căldură în sălile de curs și seminar, un xerox în cadrul facultății, mai multe prize, precum și un serviciu de catering.

În vederea îmbunătățirii programului de studiu, a orarului și a bibliotecii, studenții își exprimă dorința și pentru prelungirea programului bibliotecii, practica în acest loc, precum și o alternativă online, existența mai multor exemplare ale cărților, prezența laptopurilor și ale calculatoarelor, un program de studiu secvențial. Se atrage atenția asupra cursurilor opționale, întrucât acestea se suprapun, cât și problema seminariilor de la ora 8.

În altă notă, 21 de persoane consideră omogena comunitatea studenților Facultății de Filosofie, 16 persoane susțin contrariul, în timp ce 4 o considera echilibrată, iar o persoană susține omogenitatea, însă semnalează faptul că aceasta nu este coezivă.

În încheierea acestui articol, dorim să mulțumim pe această cale studenților ce au luat parte la desfășurarea acestui eveniment. Sperăm să punem în practică propunerile voastre și să ajutăm atât la bună funcționare a instituției, cât și la îmbunătățirea calității vieții de student. Dacă aveți sugestii ulterioare, ori curiozități, nu ezitați să ni le faceți cunoscute.

Postat in Proiecte Philos, Studentie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: