Nu votezi, Nu Contezi!

În data de 11 decembrie, în intervalul orar 7:00-21:00, vor avea loc alegerile parlamentare, în fiecare localitate din România și în unele localități din diaspora, unde locuiesc mai mulți cetățeni români.

Avem dreptul ca, pe 11 Decembrie, să ne exprimăm preferințele și să votăm deputații și senatorii pe care îi dorim în Parlament pentru următorii 4 ani.

Lista completă a candidaților se află pe site-ul http://alegeriparlamentare2016.ro/

De ce e important să mergi la vot?

Este important să mergi la vot deoarece dreptul de a-ți alege reprezentanții este un drept fundamental, pe care fiecare cetățean ar trebui să și-l exercite. Trebuie să decizi tu pentru tine însuți și pentru viitorul tău, nu să-i lași pe alții să decidă în locul tău. Da, rezultatul alegerilor parlamentare îți va influența în mod direct viitorul. Partidul sau coaliția care va forma o majoritate în parlament va propune și va vota un nou Guvern al României și, împreună, guvernul și parlamentul ales de tine vor conduce țara și vor legifera pentru tine. Toate deciziile pe care ei le vor lua și toate actele normative pe care le vor aproba îți vor influența viața în mod direct. Dacă vrei să schimbi România în bine, primul pas e să mergi la vot! Iar apoi, să monitorizezi activitatea celor care au fost aleși, să le faci propuneri și să le soliciți să țină cont de dorințele, nevoile sau problemele tale!

Unde poți să votezi?

Studenții pot să voteze doar la secția de votare unde sunt arondați, de pe raza localității unde își au domiciliul sau reședința.

Domiciliu = adresa din cartea de identitate

Reședința = o adresă temporară, recunoscută printr-o „viză de flotant” aplicată pe verso-ul cărții de identitate

În cazul în care deții viză de flotant pentru adresa ta din localitatea unde studiezi, atunci înseamnă că poți să îți exprimi dreptul de vot acolo (sau poți merge acasă să votezi. Atenție! Poți vota într-un singur loc, nu în ambele!!!).

Pentru a obține o viză de flotant, solicitantul trebuie să completeze o cerere tip pentru stabilirea reședinței, să atașeze actul de identitate și un document care face dovada adresei de reședință (de exemplu, contract de cazare, contract de închiriere etc.) la Serviciul Public Comunitar de Evidență al Persoanelor. Pentru eliberarea vizei de flotant se plătește și o taxă extrajudiciară de timbru de 5 lei.

De asemenea, dacă în ziua votului nu te afli în localitatea unde ai domiciliul/reședința, dar te afli în altă localitate din același județ (aceeași circumscripție electorală), poți vota la orice secție de vot de acolo, fiind trecut pe liste suplimentare. ATENȚIE!!! Nu poți vota în alt județ decât cel unde ai domiciliul sau reședința!

Te invităm să participi la evenimentul creat de ANOSR pe Facebook și să promovezi în rândul colegilor tăi participarea la vot! Poți folosi și hashtagurile #nuVOTEZInuCONTEZI și #EuMergLaVot!”

afissourcea42016-01

sursa: http://www.anosr.roÎn 11 decembrie, mergem la vot!

 

Reclame
Etichetat cu: , , ,
Postat in Evenimente, Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: