„Scrie un espresso philosofic”

CALL FOR PAPERS!

 

Credem că unul dintre cele mai comune sentimente (mai ales în facultatea de Filosofie) e dorința de a scrie „ceva”. Ceva care să nu fie un eseu filosofic propriu zis și notat ca atare, ceva care să stârnească interesul celor care vor să cunoască filosofia într-un mod prietenos și, mai ales, ceva care să fie util altor persoane. De cele mai multe ori dorința rămâne doar dorință sau, dacă o transpunem în acțiune, ceea ce scriem rămâne doar pentru noi, ca și cum nimeni altcineva nu ar trebui să citească. Ne-am gândit să găsim o metodă prin care să vă încurajăm pe toți sa scrieți acel „ceva” și să vă oferim, în același timp,  posibilitatea ca lucrările voastre să fie publicate online, pe un website . Astfel, am dat mâna cu Dragoș Calcan, deținătorul siteului espressofilosofic.ro și am hotărât să dăm startul unui concurs de articole filosofice!

Siteul espressofilosofic.ro va publica lunar o lucrare scrisă de către un student al facultății noastre. Lucrarea va apărea pe site drept articol și va fi însoțită de numele autorului. Publicarea online va începe în luna noiembrie, cu o lucrare din categoria filosofie POLITICĂ, ceea ce înseamnă că poți trimite lucrarea ta până pe 30 octombrie, inclusiv, la adresa dragos.calcan@espressofilosofic.ro

Ce ai de câștigat?

Vei fi autorul unui articol ce va fi vizualizat de mii de persoane (frecventatori ai siteului,pasionați de filosofie, sau simpli vizitatori curioși). Îți vei exersa abilitatea de a transpune marile teorii filosofice într-un limbaj accesibil publicului larg. Vei avea posibilitatea de a publica în continuare articole și deci, de a câștiga vizibilitate profesională în mediul online, în cazul în care vei primi aprecieri și feedback pozitiv.

Ce trebuie să faci?

În mare parte, să realizezi o lucrare scurtă, urmărind modelul (http://www.espressofilosofic.ro/filosofie-a-religiei/diogene-cel-cinic-si-negarea-valorilor-conventionale/ – de exemplu) celor deja publicate pe espressofilosofic.ro și respectând câteva reguli de redactare*. Scopul articolului este cel de a expune principalele idei care au stat la baza doctrinelor filosofice sau elementele de baza ale operelor marilor filosofi, într-un mod succint și totodată original.

Asociația Philos vă încurajează să participați la concurs! Fie că sunteți boboci sau seniori, puteți face din filosofie cel mai bun espresso!

 

* Articolele propuse trebuie să se încadreze într-o pagină A4, să prezinte subiecte neabordate în articolele precedente și să fie redactate cu Calibri 11, urmărind structura materialelor deja existente pe site:

  • paragraf introductiv despre subiectul articolului;
  • paragraf general despre viziunea filosofului ales;
  • paragraf care să cuprindă, sub forma unei liste, ideile principale ale subiectului vizat;
  • paragraf final care să surprindă importanța celor analizate în cadrul materialului;

** Espresso Filosofic își rezervă dreptul de a revizui și de a selecta materialele destinate publicării pe site,  notificând autorii asupra schimbărilor și asupra deciziei în privința publicării.

1 gând despre „„Scrie un espresso philosofic”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close