Începe o carieră în cercetare la Caravana EURAXESS!

Marți, 3 noiembrie 2015, începând cu ora 10:00, autobuzul EURAXESS – Researchers in Motion va sosi în Bucureşti, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, cu informaţii despre joburi în cercetare şi oportunităţi de finanţare. Studenţii şi cercetătorii aflaţi la început de carieră sunt invitaţi să ne viziteze pe parcursul zilei, pentru a afla cum să găsească joburi în alte ţări şi cum să acceseze fonduri. Participarea este gratuită.

Între orele 12:00 – 14:00 va avea loc o conferinţă cu prezentări şi discuţii tip panel pe tema oportunităţilor de carieră în cercetare la nivel european, iar pe parcursul zilei, autobuzul interactiv va oferi studenților acces direct la serviciile oferite de EURAXESS și consiliere cu privire la locuri de muncă în alte țări, oportunităţi de finanţare și constituirea CV-ului.

Autobuzul interactiv va dispune de terminale informative, unde cercetătorii pot să navigheze pe site-ul EURAXESS şi îşi pot încărca CV-urile. Experţii EURAXESS se vor afla la dispoziţia lor pentru a le prezenta serviciile oferite şi modul în care acestea îi pot ajuta să se angajeze şi să-şi înceapă cariera în cercetare. Un fotograf profesionist va oferi vizitatorilor fotografii standard pentru CV.

Această oprire face parte dintr-un tur EURAXESS de 2 luni – în cursul turului se vizitează 34 de oraşe din 16 ţări, organizând diverse activități pentru a stimula vizibilitatea rețelei la nivel european și a promova facilitățile legate de mobilitate și dezvoltare profesională.

EURAXESS – Researchers in Motion este o iniţiativă European Research Area (ERA) şi oferă cercetătorilor care doresc să urmeze o carieră în Europa acces la o gamă completă de informaţii şi servicii de asistenţă. EURAXESS Jobs oferă un portal unic pentru posturi de cercetare în întreaga Europă şi nu numai. De asemenea, cercetătorii îşi pot încărca CV-urile, putând fi contactaţi apoi de către potenţiali angajatori. EURAXESS Services oferă consiliere şi asistenţă pentru cercetătorii care îşi urmează cariera într-o altă ţară europeană. EURAXESS Rights promovează condiţii de lucru excelente pentru cercetătorii din întreaga Europă, iar EURAXESS Links conectează cercetătorii din Europa cu cei aflaţi la distanţă.

“Uniunea Europeană: Ajutăm cercetătorii să găsească joburi”

Despre EURAXESS

  • EURAXESS este o platformă pan-europeană, susţinută de 40 de ţări participante din întreaga Europă. Peste 530 de angajaţi EURAXESS din peste 260 de centre de servicii oferă asistenţă personalizată, în timp ce site-ul constituie un punct unic de acces la informaţi dincolo de graniţele naţionale.
  • EURAXESS a răspuns, până la ora actuală, la solicitările a peste 900 000 de cercetători. Acestea se referă, de obicei, la oportunităţi de angajare şi finanţare, la condiţiile de obţinere a vizelor şi permiselor de şedere, la cazare, școli, aspecte legale şi care ţin de asigurările sociale.
  • Site-ul EURAXESS a înregistrat o creştere constantă a numărului de vizitatori. În 2015, aproape 1 900 000 de vizitatori unici au vizualizat site-ul de circa 6,8 milioane de ori.
  • În 2015 au fost publicate peste 42 000 de oferte de angajare.
  • Peste 8 300 de organizaţii de cercetare, companii, universităţi şi IMM-uri s-au înregistrat pe EURAXESS Jobs.
  • 35 500 de cercetători s-au înregistrat, iar dintre aceştia 16 000 şi-au făcut CV-urile disponibile pentru potenţialii angajatori

Pentru mai multe informaţii:

Euraxess

Anunțuri
Etichetat cu: , ,
Postat in Studentie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: