Practică pe Bune!

Vrei să faci practică, dar nu ştii de unde să începi? Philos te ajută! Vino să faci PRACTICĂ PE BUNE!

Dacă nici tu nu ştii de unde să începi, primul pas este să trimiţi un email cu datele tale de contact şi domeniul tău de interes la: asociatiaphilos@gmail.com.

De restul ne ocupăm noi!

Prin proiectul „Practică pe bune” avem colaborări cu:

Instituții externe

Instituții interne(centre în facultate)

ArtMark Centrul de Cercetare în Etică Aplicată – CCEA
Asociaţia Pro Democraţia Centrul de Studii Fenomenologice – CSF
Camera Deputaților Centrul de Cercetări în Logică, Filosofia și Istoria Științei – CELFIS
Muzeul Național al Țăranului Român Centrul pentru Studierea Raţionalităţii şi Credinţelor – CSRC
Academia Cațavencu
Eurodata Management
Operator Sondaje de Opinie
Prefectura Bucureşti

Facultatea de Filosofie a încheiat contracte în vederea parcurgerii stagiului de practică cu următoarele instituţii:

 • ArtMark 

http://www.artmark.ro/

            Artmark este primul nume pe piaţa românească de artă în materie de vânzări, expertiză şi calitate a operelor de artă oferite. Pentru a menţine această poziţie şi a ajunge mult mai departe, avem nevoie de oameni talentaţi şi pregătiţi în fiecare dintre domeniile care susţin activitatea Artmark, echipa noastră fiind cel mai important factor de succes.

           Din 2011, Artmark  deschide un nou program de internship adresat studenţilor, pe perioade de timp care variază între 1 şi 6 luni. Studenţii vor afla ce presupune un business profesionist cu artă, cum se organizează licitaţiile şi expoziţiile, ce înseamnă activitatea de cercetare şi documentare ori care sunt particularităţile marketingului şi ale strategiei de vânzări în acest segment al pieţei.

            Intern în Cercetare şi Documentare

Lucrările de artă se află în centrul activităţii personalului ArtMark, succesul licitaţiilor depinzând de poveştile acestora, descoperite de cercetătorii lor.

Cataloagele licitaţiilor Artmark au devenit în timp culegeri interesante de texte biografice şi de analiză a operelor realizate de numeroşi artişti români din toate timpurile.

            Dacă îţi place să scrii şi vrei să cunoşti mai multe despre arta românească, la Artmark vei avea de fiecare dată noi teme fascinante de cercetat şi peste 5000 de cititori ai fiecărui catalog de licitație, dornici să afle lucruri interesante despre operele şi autorii preferaţi.

           ArtMark oferă 4 locuri pentru practică în Departamentul Cercetare și Documentare, activitatea studentilor practicanzi se va baza în mare parte pe redactare de articole și cercetare în domeniul artei. Cei interesați sunt rugați să trimită un portofoliu ce va cuprinde: CV, scrisoare de motivare și câteva lucrări scrise, articole pe adresa de mailbarcu.alexa@yahoo.com cu titlul ArtMark.

 • Asociaţia Pro Democraţia  

           APD este o organizaţie neguvernamentală, non-profit şi nepartizană, înfiinţată în anul 1990. APD are în prezent 31 de cluburi în care activează peste 1.000 de cetăţeni (voluntari şi membri).

            Misiunea Asociaţiei Pro Democraţia este de a întări democraţia la nivel naţional şi internaţional prin stimularea participării civice. Domeniile de interes ale Asociaţiei Pro Democraţia sunt: îmbunătăţirea relaţiei între alegători şi aleşi, corectitudinea procesului electoral, educaţia civică, participarea cetăţenilor la procesul de elaborare a politicilor publice, transparenţa instituţiilor publice şi controlul societăţii civile asupra acestora, respectarea drepturilor omului.

Pentru următorii ani (2011-2015), Asociaţia Pro Democraţia şi-a asumat următoarele obiective:

 1. Asigurarea corectitudinii şi administrării procesului electoral la nivel naţional şi internaţional;
 2. Dezvoltarea mecanismelor specifice democraţiei participative, în special prin susţinerea practicilor democratice la nivel microsocial;
 3. Consolidarea şi depolitizarea administraţiei publice centrale şi locale şi promovarea bunei guvernări;
 4. Promovarea unor coaliţii la nivel naţional şi internaţional pe domeniile de expertiză ale APD;
 5. Creşterea capacităţii instituţionale a APD;
 6. Combaterea discriminării de orice fel la nivel naţional şi internaţional.

           Principalele domenii asupra cărora Asociaţia Pro Democraţia îşi concentrează atenţia sunt:

 • Camera Deputaților  

http://www.cdep.ro

           Cei interesați să facă practică aici vor trebui să trimită o cerere către Secretarul General al camerei, doamna Ileana Luncan la adresa educatie@cdep.ro.

           Cererea trebuie să sune așa: Subsemnatul/a…..student al facultății de filosofie UB, anul…, specializarea…., solicit să efectuez stagiul de practică în cadrul Camerei Deputaților. Și să precizeze și un contact , un număr de telefon.

            SERVICIILE CAMEREI DEPUTAŢILOR

           Atribuţiile şi activităţile Serviciilor Camerei Deputaţilor

           Activitatea serviciilor Camerei Deputaţilor are ca scop îndeplinirea funcţiilor şi sarcinilor Camerei Deputaţilor. Secretarul general al Camerei Deputaţilor conduce întreaga activitate a serviciilor Camerei Deputaţilor.

           Serviciile Camerei Deputaţilor asigură condiţiile organizatorice, materiale şi asistenţa de specialitate pentru pregătirea şi desfăşurarea activităţii parlamentare la sediul acesteia şi în circumscripţiile electorale.

           Biroul permanent al Camerei Deputaţilor conduce şi controlează serviciile Camerei Deputaţilor. Serviciile Camerei Deputaţilor desfăşoară următoarele activităţi principale:

a)      asigurarea condiţiilor pentru pregătirea şi desfăşurarea lucrărilor parlamentare;

b)      fundamentarea necesarului de resurse financiare, materiale şi umane şi utilizarea lor, potrivit legii;

c)      elaborarea propunerilor privind relaţiile cu autorităţile publice, organizaţiile interne şi internaţionale şi executarea aprobărilor, potrivit competenţelor;

d)     exercitarea controlului intern;

e)      administrarea bunurilor şi serviciilor auxiliare.

           Activitatea serviciilor Camerei Deputaţilor privind pregătirea şi desfăşurarea  lucrărilor parlamentare se realizează prin:

a)      pregătirea şi asigurarea condiţiilor pentru buna desfăşurare a şedinţelor Camerei Deputaţilor şi a celor două Camere, după caz;

b)      asigurarea asistenţei de specialitate privind dezbaterea proiectelor de lege în plenul Camerei Deputaţilor sau în plenul celor două Camere, după caz; procesarea sau întocmirea proiectelor de lege, respectiv a legilor pe baza textelor adoptate de plenul Camerei Deputaţilor sau de plenul celor două Camere, după caz; ţine evidenţa acestora;

c)      asigurarea asistenţei de specialitate pentru activitatea comisiilor parlamentare;

d)     asigurarea asistenţei de specialitate şi a activităţii de secretariat a Biroului permanent şi a Comitetului ordinii de zi.

 • Muzeul Național al Țăranului Român 

http://www.muzeultaranuluiroman.ro/

           Muzeul Naţional al Ţăranului Român se înscrie în familia europeana a Muzeelor de Arte şi Tradiţii Populare. Este un muzeu naţional aflat sub autoritatea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional. Posesorul unor colecţii de obiecte deosebit de bogate, adăpostit într-o cladire-monument istoric, în stil neo-românesc, practică o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit în anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA – European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeşte şi în publicatiile muzeului, în acţiunile de tip Muzeul Misionar, Şcoala Satului sau în evenimente ca vernisaje, concerte, conferinţe.

           Muzeul oferă locuri de practică în cadrul departamentului PR, pe partea de  comunicare și reprezentare. Stagiul ficărui student se va desfășura pe o perioadă de 2 săptămâni îndeplinindu-și numărul de ore necesar obținerii adeverinței.

 • Academia Cațavencu  

http://www.academiacatavencu.info/

           Academia Cațavencu este un cunoscut ziar de satiră și investigație din România, fondat în februarie 1990. Fondată de către mai mulți jurnaliști, conduși de Mircea Dinescu, publicația a apărut cu scopul explicit de a sancționa prin umor (negru) și zeflemea viciile societății românești în postcomunism. Revista și-a propus să critice tot ceea ce considera a fi sancționabil la nivel național: guvernul, președintele țării, parlamentul, opoziția, intelectualii, minerii, liderii sindicali, politicianismul, diverse publicații, istoria românilor, naționalismul fad, Biserica etc

           Studenții pasionați de scris pot trimite un e-mail la adresadan.mazilu@academiacatavencu.info cu o scurtă prezentare și un articol atașat.  Articolele vor fi publicate pe site sau în revistă, doar cele cu adevărat slabe nu vor putea fi folosite.  Articolul n-ar trebui să aibă mai mult de 2000-2500 de semne, cu tot cu spații.

 • Eurodata Management  

           Eurodata Management este membru a Grupului DAEDALUS și are ca obiect de activitate culegerea de date pentru mediile de afaceri.

           Punctele noastre forte sunt: 10 ani EXPERIENȚĂ în piața de marketing research din România, ca departament de culegere date în firma Daedalus Consulting. Eurodata dispune de facilități la nivel național pentru culegerea datelor: 6 centre satelit – Brașov, Constanța, Craiova, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara și o rețea de peste 600 de colaboratori specializați pe culegerea datelor.

           De asemenea, Eurodata Management este membru ESOMAR – Societatea Europeană de Cercetare de Marketing și Opinie Publică și membru SORMA – Societatea Română de Marketing și Cercetare a Opiniei Publice.

 

 • Operator Sondaje de Opinie

           Vă propunem o activitate la îndemână, care vă va ajuta să vă dezvoltați abilitățile de comunicare și cunoștințele de marketing (cercetarea pieței) și în egală măsură vă completează veniturile și care vă permite să obtineți adeverința de practică în condițiile anunțate.

           Dacă aveți timp liber la dispoziție și doriți să lucrați sau vă doriți să faceți practică (o practică platită!), sunați-ne pentru a afla cât mai multe detalii.

           Ca și operatori puteți aplica chestionare: pe teren (door to door), la locațiile noastre sau telefonic (de la sediul companiei).

Pentru a fi un operator de succes este necesar:

 • Să aveți o disponibilitate de timp de aproximativ 4h/zi.
 • Să fiți o persoană dinamică și descurcăreață.
 • Să interacționați cu ușurință cu oamenii. Să fiți insistent și convingător.

           Pentru a fi programat la un interviu și a afla detalii despre condițiile concrete de colaborare, vă invităm să sunați la tel: 021/311 42 92; 0731/034 152; 0741/732 679, sau să ne trimiteți CV-ul la email hr@edm.ro            .

 

 • Prefectura Bucureşti  

http://www.prefecturabucuresti.ro/

           Studenţii care doresc să efectueze stagiul de practică în instituţia noastră pot depune la Registratura instituţiei un dosar ce va cuprinde : o cerere tip, însoțită de adeverința de studentcopie CI și CV şi o declaraţie de confidenţialitate, precizând perioada dorită. Solicitarea va fi însoţită de către contractul cadru de colaborare semnat de reprezentantul Facultăţii. Pentru organizarea şi derularea stagiului se aplică Ordinul MAI nr. 186/2010.

           Studenţii vor întreprinde activităţi precum:

 • Traduceri în engleză/franceză pentru site-ul prefecturii
 • Arhivare
 • Registratură – discuţii telefonice
 • Redactarea de documente
 • Rapoarte despre starea economică/socială/recensământ/etc.
 • Newsletter lunar – muncă ce poate fi efectuată de acasă
 • Organizarea de evenimente cu alte ong-uri şi organizaţii
 • Participarea la proiecte de finanţare europeană
 • Chestionare/sondaje de opinie/statistici

            Pentru mai multe detalii legate de locurile de practică valabile, dar şi dacă aveţi nelămuriri sau întrebări legate de stagiul ce trebuie îndeplinit, contactaţi reprezentanții dvs. de an sau direct coordonatorul proiectului, Alexandra Bărăceanu, Tel: 0739.288.837 sau  trimiteţi un email la adresa barcu.alexa@yahoo.com.

           Mai multe informații despre centrele din cadrul Facultății găsiți la: https://philosub.wordpress.com/student-la-filosofie-2/practica-pe-bune/

Reclame
Postat in Colaborări, Social, Studentie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: