Scoala de vara „FenomenulPitesti”

Dragi prieteni, după o importantă muncă în spatele culiselor, suntem foarte fericiţi să vă anunţăm că, începând de anul acesta, Centrul de Studii în Istorie Contemporană şi www.fenomenulpitesti.roorganizează Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti“. Şcoala de Vară îşi propune să retrezească interesul pentru victimele regimului comunist şi pentru cel mai inuman experiment represiv din închisori.
Ediţia I se va desfăşura la Piteşti între 23-27 iulie anul curent şi va cuprinde prelegeri ale unor personalităţi de prestigiu legate de fenomenul Piteşti, de represiune şi de rigorile regimului comunist. Programul mai cuprinde filme documentare despre comunism, însoţite de dezbateri tematice, şi vizite de documentare la fostele închisori Piteşti şi Jilava. Studenţii se vor putea bucura de un dialog deschis cu personalităţi ca Dan C. Mihăilescu, Radu Preda sau Sorin Lavric, dar şi cu supravieţuitori ai tortúrilor. Directorul Şcolii de Vară „Fenomenul Piteşti“ este istoricul Alin Mureşan.
La cursurile Şcolii de Vară vor participa 15 studenţi. Doritorii trebuie să completeze formularul de înscriere de pe site-urilewww.istoriecontemporana.ro sau www.fenomenulpitesti.ro până vineri, 6 iulie (inclusiv) şi să îl trimită la adresele de mai jos. Lista candidaţilor admişi va fi publicată pe aceleaşi site-uri luni, 9 iulie. Cheltuielile legate de transportul, cazarea şi masa studenţilor vor fi suportate de către organizatori.
Pentru informaţii legate de admitere, ne puteţi scrie la adresele scoaladevara@istoriecontemporana.ro sauscoaladevara@fenomenulpitesti.ro.
Pentru acreditări de presă şi informaţii suplimentare legate de organizare, ne puteţi contacta lapresa@istoriecontemporana.ro.
 
Alin Muresan
http://www.fenomenulpitesti.ro
http://www.istoriecontemporana.ro 

Anunțuri
Postat in Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: