Stagiu plătit la Luxemburg

Unitatea de Coordonare a Programului ESPON 2013, localizată în Luxemburg, este în căutarea a doi stagiari care să se alăture echipei internaţionale pe o perioadă de 5 luni. Stagiul începe înaugust/septembrie 2012.

Pentru a fi eligibili, studenții trebuie să fie în ultimul an de studiu și să aibă cunoștințe în unul din următoarele domenii: dezvoltare spaţială şi planificare, geografie, economie regională, studii europene şi/sau alte domenii relevante pentru dezvoltarea teritoriului.

Activitatea UC ESPON este organizată pe 3 clustere, fiecare dintre acestea gestionând câte un domeniu cheie al implementării Programului ESPON 2013:

 • program, finanţe şi buget,
 • implementare şi coordonare proiecte,
 • valorificare, publicaţii şi analize.

Pe durata stagiului, unul dintre tineri va fi implicat, în principal, în activităţi ale clusterului 3 – valorificare, publicaţii şi analize. Cel de al doilea stagiar va participa la activităţile clusterului 1 – program, finanţe şi buget, având sarcini financiare şi administrative.

De asemenea activităţile în care vor fi implicaţi cei doi studenți vor include şi o varietate de activităţi de implementare a Programului ESPON 2013: activităţi de diseminare pentru implementarea planului de comunicare a programului, sprijin pentru realizarea activităţilor de organizare de evenimente şi pregătirea întâlnirilor, a seminarelor şi atelierelor de lucru.

Pe perioada efectuării stagiului, participanţii vor primi o indemnizaţie de 1000 de euro/lună care are scopul asigurării cheltuielilor realizate pe durata stagiului.

Condiții de eligibilitate pentru aplicanți:

 • să manifeste interes şi cunoştinţe în ceea ce priveşte cooperarea teritorială europeană, fondurile structurale ale Uniunii Europene, politica regională, planificarea teritorială, geografie, economie regională, studii europene, ştiinţe politice, administraţie publică, comunicare şi /sau alte domenii relevante pentru dezvoltarea teritorială;
 • să aibă motivaţie pentru învăţare şi pentru a contribui la sarcinile de management, financiare, administrative, implementare şi coordonare a proiectelor precum şi la sarcinile privind comunicarea şi valorificarea proiectelor derulate în cadrul programului;
 • să fie atent la detalii şi să dea dovadă de precizie, având capacitatea de a respecta termenele și de a înţelege rapid noile sarcini, necesare pentru îndeplinirea cu succes a sarcinilor repartizate;
 • să cunoască foarte bine limba engleză şi de preferat, o a doua limbă;
 • să dea dovadă de abilităţi interpersonale deosebite, abilităţi de muncă în echipă, spirit de iniţiativă, capacitate de lucru pe baza indicaţiilor şi de consultare dacă este necesar, deschidere şi capacitate de a lucra într-un mediu multicultural complex, orientare către performanţă şi precizie în realizarea sarcinilor;
 • să aibă cunoştinţe şi experienţă de lucru cu Microsoft Office.

În special pentru candidaţii interesaţi de clusterul 3 – valorificare, publicaţii şi analize, o calitate importantă este experienţa în documentare (ex. identificarea surselor bibliografice şi sintetizarea acestora).
Pentru candidaţii interesaţi de clusterul 1 – program, finanţe şi buget, o atenţie deosebită va fi acordată candidaţilor care prezintă abilităţi administrative şi motivaţie privind implementarea proiectelor şi managementul financiar.
Pentru candidaţii ambelor posturi vor fi considerate ca avantaj: competenţele de comunicare, experienţă în raportare, pregătirea prezentărilor şi organizarea evenimentelor.

Cum se pot face înscrierire?

Propunerea de candidatură trebuie să includă următoarele:

 • o scrisoare de motivaţie în limba engleză – cel mult o pagină, în care aplicanții trebuie să răspundă la următoarele întrebări: De ce doresc să participe la stagiul din cadrul UC ESPON? Ce calitate personală îi poate recomanda în cadrul UC ESPON ? Care sunt aşteptările de la acest stagiu – ce speră studenții să învețe în timpul acestui stagiu?
 • CV în engleză maximum 3 pagini;

Toate documentele menţionate trebuie transmise la adresa traineeship@espon.eu. În subiectul mailului trebuie să fie specificate următoarele informații: „Prenumele şi Numele – profilul pentru care candidaţi (*Profile A: Capitalisation, Publication and Analysis cluster cluster; *Profile B: Programme, Finance and Budget cluster) – ESPON TRAINEESHIP APPLICATION”
Termenul limită pentru transmiterea propunerii este 22 iunie 2012.

Anunțuri
Postat in Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: