Noaptea Literaturii Europene la Bucuresti – 30 mai 2012


Noaptea Literaturii Europene la Bucuresti
Pe 30 mai, citim pana la miezul noptii! Zece institute culturale au facut o selectie de literatura tradusa din noua limbi si publicata in romana si au invitat autori, actori, personalitati media, care timp de trei ore ne vor purta pasii in fascinantul univers al literaturii contemporane. Fundatia Löwendal (Piata Gh. Cantacuzino nr.1, langa Parcul Ioanid) gazduieste acest eveniment de la ora 20.30 pana la ora 23.30, chiar in seara in care se deschide Targul de carte Bookfest, prilej cu care autori importanti invitati la Targ vor trece pragul Noptii Literaturii de la Bucuresti.
Noaptea Literaturii Europene este un proiect cultural sustinut de Reteaua Europeana a Institutelor Nationale de Cultura (EUNIC) a carui editie din 2011 s-a desfasurat in 20 de orase din 16 tari. Noaptea Literaturii are trei elemente-cheie: literatura contemporana citita depersonalitati din diferite domenii in spatii atipice special selectate pentru o anumita noapte din an. Pe 30 mai 2012, are loc la Bucuresti prima editie a Noptii Literaturii, in organizarea a zece institute culturale membre ale clusterului EUNIC si sub coordonarea Institutului Cultural Roman.
ICR ii prezinta pe doi dintre cei mai tradusi autori romani, Filip Florian si Dan Lungu, care vor citi fragmente din scrierile unor autori netradusi inca in volum: Adina Rosetti, Deadline, Ciprian Macesaru, Superhero, Ovidiu Nimigean, Radacina de bucsau, Octavian Soviany, Viata lui Kostas Venetis, Matei Florian, Si Hams Si Regretel, Petre Barbu, Blazare. Si celelalte institute v-au pregatit lecturi din autori celebri, fragmente de teatru sau poezie, si au invitat autori celebri – pentru mai multe detalii, urmariti postarile noastre de pe site si de pe Facebook.
Speram sa va avem alaturi pe 30 mai, sa ne bucuram impreuna de aceasta Noaptea a Literaturii Europene pentru care am pregatit numeroase surprize.
Organizatori: Centru Ceh, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, British Council, Institutul Polonez, Institutul Camões, Institutul Cervantes, Delegatia Valonia-Bruxelles, Centrul Cultural Maghiar, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre“.
Noaptea Literaturii Europene este un proiect coordonat in Romania de Institutul Cultural Roman. ICR a detinut presedintia EUNIC la nivel global in perioada iunie 2010 – iunie 2011. Pentru intervalul octombrie 2011 – octombrie 2012, Institutul Francez are presedintia clusterului EUNIC in Romania.
Reclame
Postat in Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: