„We Mean Business” – campanie pentru stimularea plasamentelor de muncă

Comisia Europeană a lansat campania „We Mean Business”, al cărei scop este să incurajeze societăţile să creeze mai multe plasamente pentru stagiari pentru a spori competenţele tinerilor şi capacitatea de inserţie profesională a acestora. In acelaşi timp, stagiile pot ajuta tinerii să aibă o tranziţie lină de la educaţie şi formare profesională la un prim loc de muncă bun. De asemenea, plasamentele pot aduce beneficii societăţilor, permiţandu-le să identifice potenţial excelenţi angajaţi viitori care ar putea, cu ideile lor inovatoare, să fie esenţiali pentru productivitatea şi competitivitatea viitoare.

În perioada 2012-2013, Comisia va oferi sprijin financiar pentru un total de 280 000 de plasamente prin intermediul programelor Leonardo da Vinci şi Erasmus pentru studenţii din domeniul formării profesionale şi pentru cei din invăţămantul superior.

Androulla Vassiliou, comisar european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, a declarat: „We Mean Business va sprijini eforturile statelor membre de combatere a șomajului în rândul tinerilor, care a atins niveluri inacceptabil de ridicate în unele țări din UE. În special, dorim să atragem atenț ia asupra valorii plasamentelor internaționale, care pot îmbunătăți competențele lingvistice ale individului și care îl pot ajuta să fie mai încrezător și mai adaptabil. Studiile noastre arată că angajatorii apreciază din ce în ce mai mult aceste tipuri de competențe.”

Anchetele evidențiază faptul că un număr redus de societăți sunt conștiente de posibilitatea găzduirii unui stagiar printr-un program european. Campania “We Mean Business” iși propune să schimbe această situație și să demonstreze avantajele plasamentelor internaționale pentru societăți.

Campania are un site internet care conţine informaţii şi linkuri cu privire la modul in care se poate organiza sau găsi un plasament european. In statele membre vor avea loc evenimente de sensibilizare, vizate fiind camerele de comerţ, agenţiile de dezvoltare regională, organizaţiile de sprijinire a intreprinderilor şi alţi „multiplicatori de informaţie” care pot evidenţia avantajele plasamentelor pentru societăţi.

Mai multe informatii despre campanie:

http://we-mean-business.europa.eu/

 

Anunțuri
Postat in Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: