Concurs studențesc de subtitrări pentru filme rusești

 


Sâmbătă, 7 aprilie 2012, începând cu ora 12.00, studenții Universității din București sunt invitați la lansarea primei etape a Festivalului Kino+, concursul studențesc de subtitrări pentru filmele artistice și de animaţie ruseşti.

Eveniment va avea loc în Sala de festivități a Casei Universitarilor din București, unde vor fi prezenți profesori de la Departamentul de Filologie Rusă şi Slavă din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universității din București, reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse la București și ai mediului de afaceri din România, reprezentanți ai Comunității Rușilor Lipoveni din România, ai Asociației Profesorilor de Limba și Literatura Rusă din România și studenți și pasionați de cultură rusă.

Concursul de subtitrări reprezintă un program extracurricular pentru studenții ce studiază limba rusă în cadrul căruia aceștia să aibă posibilitatea de a-și perfecţiona nivelul de cunoaştere a acestei limbi, de a pune în practică cunoștințele însușite la cursuri și de a fixa abilitățile de traducere a unui text beletristic. În plus, etapele următoare ale Festivalului Filmului Rus nu numai că vor oferi ocazia publicului larg de a viziona filme rusești necunoscute până acum în România, ci vor promova și activitatea tinerilor traducători în devenire.

Kino+ este o iniţiativă cultural – educativă care a ajuns în 2012 la cea de-a doua ediție și este structurată pe patru etape.

  1. Concursul studențesc de subtitrări pentru filmele implicate în proiect (aprilie – mai 2012)
  2. Săptămâna premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran din Bucureşti (28 mai – 3 iunie 2012)
  3. Week-end Kino+ pentru copii (1- 3 iunie 2012)
  4. Caravana premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran din România (iulie – octombrie 2012)

Manifestarea de sâmbătă se va încheia cu vizionarea filmului Brigada artistică de agitaţie „Dă-n duşman!” (2007), regizor Vitali Melnikov, o producţie de excepţie a Studioului cinematografic Lenfilm tradusă în cadrul primei ediţii a festivalului Kino+.

Festivalul este organizat de Universitatea din București (Departamentul de Filologie Rusă şi Slavă, Departamentul Servicii pentru Studenți), Comunitatea Rușilor Lipoveni din România şi Asociaţia „Reţeaua de cultură”.

 

Reclame
Postat in Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: