Stagiu de voluntariat „Key Nests 4 Children” in Dodowa, Ghana

Asociatia Millennium Center implementeaza proiectul “Key Nests 4 Children” in Dodowa, Ghana impreuna cu organizatia partenera din Olanda – “Stichting NeViSo” care prevede trimiterea de voluntari romani si olandezi in stagii de voluntariat de 6 si 12 luni in Dodowa, Ghana. Activitati: campanie de informare, activitati non-formale cu copii si tinerii, actiuni de fundraising. Deadline: 31.03.2012. Pentru mai multe detalii despre proiect va rugam sa consultati descrierea de mai jos sau sa ne contactati la adresa de e-mail: sending.mc@gmail.com.
DESCRIERE STAGIU DE VOLUNTARIAT
Proiect EVS „Key Nests 4 Children” in Dodowa, Ghana
Înaintea începerii completării dosarului de aplicație pentru acest proiect, vă rugăm să aveți în vedere faptul că în urma acestei etape va exista o preselecție a participanților, urmată de un interviu și o probă finală ce se va desfășura la sediul nostru din Arad. De aceea vă rugăm să aveți în vedere faptul că în eventualitatea în care veți fi selecționat(ă) în etapa urmatoare, costurile aferente prezentării la interviu și proba finală vor fi acoperite în totalitate de către fiecare candidat în parte. Cei selecționati in final vor avea parte si de o sesiune de pregatire formata din mai multe module ce se vor organiza tot in Arad si care vor avea o durata de pana la 2 saptamani intr-un interval de timp de 1 luna inainte de plecarea in stagiul de voluntariat. De asemenea, se solicita candidatilor o disponibilitate mai ridicata in ceea ce priveste timpul acordat altor proceduri adiacente participarii cum ar fi obtinerea vizelor, administrarea vaccinurilor etc. Va rugam insistent sa aveti in vedere toate aceste aspecte inainte de a aplica.
* 8 voluntari
 • Inceput stagiu: 01/06/2012
 • Sfarsit de stagiu: 01/12/2012
 • Organizatie gazda: Sekam Trust International
 • Deadline: 31.03.2012
 • Locatie: Dodowa, Ghana
Descrierea proiectului:
Domeniile principale de activitate sunt implicarea tinerilor in prevenirea exploatarii copiilor prin munca, prin educatie non-formala, menita a oferi copiilor si familiilor suport in a gasi alternative de petrecere a timpului liber, oferind un spatiu destinat dezvoltarii personale a copiilor, si un spatiu de dialog intercultural intre culturile europene si cele africane.
Sarcinile voluntarilor (linii generale):
 • Campanii de informare: dezvoltarea unui design, stabilirea metodelor si instrumentelor de lucru; realizarea a 15 prezentari publice cu privire la efectele negative ale exploatarii copiilor prin munca precum si impartasirea experientei comunitatii europene in ceea ce priveste drepturile tinerilor si ale copiilor, masuri de prevenire si informarea cu privire la oportunitati de implicare a tinerilor si copiilor inspre diminuarea numarului acestora exploatati prin munca
 • Vizite in cadrul utitatilor scolare pentru colectarea parerilor profesorilor fata de educatia non-formala implementata de voluntari
 • Interactiunea cu 30-45 de familii care au copii victime ai exploatarii prin munca
 • Crearea unui plan de implicare a tinerilor/copiilor in activitati cu caracter non-formal
 • Realizarea mai multor activitati alternative cu un caracter non-formal (ex: cursuri de dans, workshop-uri, cursuri de limba engleza, activitati sportive etc.)
 • 10 workshopuri in colaborare cu parintii copiilor
 • 2 expozitii foto
 • Activitati de strangere de fonduri
 • Realizarea unui raport final
 • Realizarea unei brosuri si a 2 documentare bazate pe activitatile desfasurate pe parcursul stagiului de voluntariat
Procedura de selectie (prima faza):
– Formular de aplicatie
– Curriculum Vitae (Europass), Scrisoare de motivatie + Fotografie
– ~ 80% tineri (din cei 16) cu oportunitati reduse (vezi mai jos descrierea)
* Tinerii cu oportunităţi reduse sunt tineri dezavantajaţi faţă de alţii, datorită unor situatii sau obstacole menţionate în lista ne-exhaustivă de mai jos. În anumite contexte, astfel de situatii sau obstacole blochează accesul efectiv al tinerilor la educatie la educaţie formală şi non-formală, mobilitate şi participare transnaţională, cetăţenie activă, încurajare şi includere în societate în ansamblu.
 • Obstacole sociale: tineri discriminaţi pe motive de gen, etnie, religie, orientare sexuală, dizabilităţi etc.; tineri în situaţii precare; parinţi tineri şi/sau singuri; orfani; tineri din familii dezorganizate.
 • Obstacole economice: tineri cu un standard redus de trai, venituri scăzute, dependenţă de sistemul de asigurări sociale; în situaţie de şomaj pe termen lung sau sărăcie;
 • Probleme de sănătate: tineri cu probleme cronice de sănătate dar care le permit participarea la activitatile proiectul mentionat;
 • Obstacole geografice: tineri din zone izolate sau rurale; tineri locuind pe insule mici sau in regiuni periferice; tineri din zone urbane cu probleme; tineri din zone cu servicii deficitare (transport public limitat, facilitati reduse, sate abandonate)
 • Diferenţe culturale: tineri imigranti sau refugiati, ori descendenti ai unor familii imigranti sau refugiati; tineri apartinad unei minoritati nationale sau etnice; tineri cu probleme de adaptare lingvistica si includere culturala.
Notifica acest proiect la: sending.mc@gmail.com daca doresti sa aplici pentru a afla care sunt procedurile pe care trebuie sa le intrunesti pentru a participa in cadrul acestui proiect.
Documente dosar candidatura:


Daniela Tisca – Asistent Manager
Asociatia Millenium Center
tel: 0734 322 011

voluntarinlume.millenniumcenter.org

Anunțuri
Postat in Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: