YoungDiplo, solutii pentru tinerii diplomati

Pentru tinerii studenţi români care vor să îşi încerce talentul şi norocul în diplomaţie, programul YoungDiplo, dezvoltat de GRASP (Global Romanian Society of Young Profesionals), reprezintă o gură de aer proaspăt şi o ocazie de a se face remarcaţi.

Programul educaţional se adresează studenţilor de Relaţii Internaţionale care sunt interesaţi de o alternativă la curricula curentă oferită de universităţile româneşti şi de combinarea teoriei cu modalităţi practice. Programul are o durată de 5 ani şi e compus din 4 părţi.

Prima cuprinde o serie de conferinţe, la Londra, Washington, Bucureşti şi Berlin, ce încearcă, împreună cu experţi în România şi în relaţii internaţionale, să identifice problemele actuale ale educaţiei diplomatice şi să vină cu soluţii adecvate. În cadrul celei de-a două etape, 12 studenţi vor fi selectaţi să participe în cadrul unui program de 3 săptămâni, în care vor experimenta curricula dezvoltată anterior. Etapa a treia va cuprinde plasarea studenţilor care au absolvit şcoala de vară, în internshipuri în cadrul organizaţiilor internaţionale, ambasadelor şi companiilor partenere, pentru aplicarea aptitudinilor învăţate. În ultima etapă, studenţii vor prezenta un raport al perioadei de internship şi o lucrare în care se vor prezenta soluţii clare şi direcţii pentru noua curricula a relaţiilor Internaţionale.

Conferinţa de la Bucureşti ar fi trebuit să aibe loc la 31 martie, având ca scop strângerea de informaţii pentru o şcoală de vară de trei săptămâni, cu instructori de la universităţi de prestigiu precum: Harvard, Columbia, Georgetown, Oxford şi London School Of Economics.

Conferinţa ar fi trebuit să continue discuţiile de la Londra, în cadrul cărora s-a avut în vedere poziţia României faţă de ţările BRICS şi interconectarea României la puterile emergente, ca un pas important în politica externă.

Pentru mai multe detalii despre conferinţele YoungDiplo şi detalii referitoare la dată în care vor avea loc la Bucureşti, accesaţi AICI sau scrieţi la adresa: youngdiploteam@mygrasp.org

Reclame
Postat in Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: