Concert Duo Cello Jaya

Miercuri, 18 ianuarie 2012, ora 19.00, stagiunea ,,Prietenii muzicii în Universitatea din Bucureşti” continuă și în acest an cu un nou concert, desfăşurat în Sala de Festivități a Casei Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr. 46 – strada paralelă cu Str. Pitar Moș). Vor interpreta fetele de la Duo Cello Jaya, Ella Bokor și Alexandra Potîngă.

Duo Cello Jaya este o formulă inedită de violoncele, rar întâlnită în sălile de concert din ţară.
Ella Bokor şi Alexandra Potîngă sunt absolvente ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa de violoncel a prof. dr. Marin Cazacu, un muzician de prestigiu puternic apreciat atât în ţară cât şi peste hotare, care a avut o însemnată contribuţie în formarea lor ca instrumentiste şi sub a cărui îndrumare s-au perfecţionat ca formaţie camerală. Acest duo a luat naştere în anul 2008 la cursurile de vară ICon Arts unde au avut ocazia să studieze cu violoncelistul Adrian Mantu, instrumentist de renume internaţional, membru al cvartetului Contempo din Irlanda. (Sursa)

Organizatorii v-au pregătit un recital de excepție. Lucrări ale compozitorilor: F. A. Kummer, E. Moor, S. Lee, J.Offenbach, J. Cervetto, J.P. Barriere vor fi sursa voastră de relaxare și de inspirație pentru sesiune.

Programul va fi prezentat de muzicolog Alice Tacu.

Vino și susține talentele de azi, marii artiști de mâine!

Intrarea este liberă.

Concertul face parte din programul “Oportunități la tine acasă” finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Programul „Oportunităţi la tine acasă” a debutat în septembrie 2009 ca eveniment anual dedicat susţinerii financiare şi profesionale a tinerilor din domeniul muzicii culte. Proiectele din cadrul acestui program urmăresc scopul comun de a oferi interpreţilor talentaţi şansa de a acumula experienţa necesară unei cariere de succes, ajutându-i, în acelaşi timp, să obţină un venit periodic din prestaţiile artistice. Astfel, la nivel naţional se derulează deja, de la data amintită, o serie de turnee de concerte de jazz şi de muzică clasică ce promovează, sub diferite denumiri, tineri muzicieni români de valoare.

Parteneri media: metropotam.ro, evenimentestudentesti.ro și calendarevenimente.

 

Anunțuri
Postat in Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: