Dezbatere pe marginea unei aparitii-eveniment: Cartea Rosie de C.G.Jung

Marti, 8 noiembrie 2011, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38) va avea loc o dezbatere pornind de la volumul Cartea Rosie de Carl Gustav Jung. La intalnire, organizata de Editura TREI si moderata de Horia-Roman Patapievici, presedintele ICR, vor lua parte Andrei Plesu, Mihaela Minulescu, psihoterapeut, președinte al Asociației Romane de Psihologie Analitica, si Vasile Dem. Zamfirescu, director general, Editura Trei.
C. G. Jung a lucrat la acest volum din 1914 pana in 1930. Cu toate ca se stie de peste 80 de ani de existenta ei, Cartea Rosie nu a fost niciodata publicata si nici nu a fost pusa la dispozitia publicului interesat, a discipolilor sau succesorilor lui Jung.
„Anii in care m-am ocupat de imaginile interioare au constituit perioada cea mai importanta a vietii mele, in decursul careia s-au decis toate lucrurile esentiale. Atunci a inceput totul, iar amanuntele care au urmat sunt doar niste completari si lamuriri. Intreaga mea activitate ulterioara a constat in a elabora ceea ce tasnise in acei ani din inconstient si mai intai ma inundase, ma coplesise. A fost materia primordiala pentru opera unei vieti” – C. G. Jung, 1957

Publicarea Cartii Rosii ofera posibilitatea deschiderii unei noi epoci in intelegerea scrierilor lui Jung, putandu-se dovedi cea mai influenta scriere, nepublicata pana in prezent, din istoria psihologiei.

Editorul lucrarii este Sonu Shamdasani, specialist in istoria psihologiei si a psihiatriei, profesor de istorie jungiana la Centrul  Welcome Trust de Istorie a Medicinei de la University College London si editorul general al Fundatiei Philemon. Traducerea lucrarii este semnata de Viorica NiÈ™cov (din limba germana) È™i Simona Reghintovschi (din limba engleza).
Accesul publicului este liber.

 

Reclame
Postat in Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: