Stagii de practică – Biroul de Relații Publice UB

Biroul de Relații Publice al Universității din București oferă studenților oportunitatea de a face internship-uri și stagii de practică:

Domenii de practică propuse:

I. Monitorizarea presei.

Monitorizarea presei cuprinde toate tipurile de media online (publicaţii cotidiene, televiziuni, agenţii de presă, ziare financiare, reviste culturale, site-uri), unde apar articole din domeniul educaţional. Durata stagiului va fi de o lună de zile. După încheierea stagiului de practică, Biroul de Relaţii Publice al Universităţii din Bucureşti va elibera un document prin care se certifică efectuarea stagiului, cu descrierea responsabilităţilor asumate de stagiar.

Avantaje:

 • studenții selectaţi vor avea şansa de a lucra de acasă;
 • dobândirea de cunoștințe într-un domeniu căutat pe piața muncii;
 • adeverință de practică;
 • experiența de lucru într-un cadru instituțional de renume.

Cerințe:

 • laptop sau PC;
 • conexiune la internet;
 • diponibilitate de lucru acasă, după ora 22:00;
 • capacitate de analiză.

Candidaţii sunt rugaţi să trimită CV-urile la adresa de e-mail pr@unibuc.eu. Vă rugăm să menţionaţi faptul că aplicaţi pentru Stagiul de practică „Monitorizarea presei”.

II. Biroul de Informare

Rectoratul Universităţii din Bucureşti a înfiinţat în luna ianuarie 2010 un Birou de Informare în holul Palatului Facultăţii de Drept, a cărui funcţie prioritară este de a oferi informaţii utile oricărui vizitator al Universităţii din Bucureşti. Ghidarea și informarea eficientă a vizitatorului va avea ca rezultat crearea unei impresii pozitive asupra Universității din București. În acest fel, contactul direct dintre vizitatori și instituție va fi îmbunătățit.

În acest sens, a fost instalat un birou în holul clădirii Rectoratului, Palatul Facultăţii de Drept.

În prezent, se caută studenţi-stagiari care să participe în mod activ la procesul de informare al Universităţii din Bucureşti. Stagiarii vor urma o informare privind dispunerea birourilor şi a departamentelor în cadrul rectoratului Universităţii din Bucureşti. Se va realiza un calendar de activitate şi prezenţă a stagiarilor la Biroul de Informare.

Studenții vor avea la dispoziție un dosar pe baza căruia vor fi informați vizitatorii. Acesta va conține: harta clădirii Palatului Facultății de Drept, adresele de contact, hărțile, numerele de contact ale tuturor facultăților din cadrul Universității din București, numerele de telefon ale tuturor serviciilor administrative ale universității, programul de lucru cu publicul, scurtă descriere a departamentelor și poziția lor în clădirea Rectoratului și lista evenimentelor ce se desfășoară în clădirea Rectoratului sau la sediul celorlalte facultăți din cadrul Universității din București (ziua și ora evenimentelor). În plus, stagiarii vor avea la dispoziție și panoul de informare ce cuprinde numărul sălilor din clădirea Palatului Facultății de Drept.

Beneficiile:

 • Stagiul per student va consta în program part-time: 4 ore/săptămână, 12 ore /lună, timp de 3 luni.
 • Stagiul se va finaliza cu un certificat de activitate ce poate echivala practica la facultate.
 • Studentul îşi dezvoltă abilităţile de comunicare interpersonală.
 • Experiența unei practici reale, ușor de evaluat atât de profesorul coordonator cât și de coordonatorul Biroului de Relații Publice.

Cerinţe de la studenți:

 • Să fie politicos şi amabil.
 • Să păstreze o atitudine deschisă şi proactivă.
 • Să informeze publicul în mod corect.
 • Dornic să învețe și să interacționeze.
 • Cunoașterea la un nivel mediu a limbii engleze și/sau a limbii franceze.

Candidaţii sunt rugaţi să trimită CV-urile la adresa de e-mail pr@unibuc.eu. Vă rugăm să menţionaţi faptul că aplicaţi pentru Stagiul de practică ,, Biroul de Informare”.

ȘI

omenii de practică propuse:

1. Organizare de evenimente în cadrul Universității din București. În cadrul acestui stagiu studenții selectați se vor implica în organizarea evenimentelor Universității din București, la diferite niveluri, sub directa coordonare a Biroului de Relații Publice.

Activități: invitare și înregistrare participanți, promovare eveniment, monitorizarea și implementarea elementelor de logistică etc.

Pentru aplicare vă rugăm să trimiteți un CV la adresa de email pr@unibuc.eu cu specificarea în titlul mail-ului  ,,Stagiu Organizare de eveniment”.

2. PR redacţional. Studenții vor avea ca sarcini principale identificarea surselor de informare, redactarea de articole utile pentru studenți realizarea de interviuri cu studenți sau alumni ai Universității din București. Atât anunțurile preluate de pe diferite site-uri adresate studenților cât și articolele redactate vor fi postate pe siteul StartUB (www.startub.unibuc.ro) cu specificarea numelui internului care a contribuit la realizarea materialului, la următoarele secțiuni:

Secţiunea „Concurs” (http://startub.unibuc.ro/category/concurs/);

Secţiunea „Eveniment” (http://startub.unibuc.ro/category/cultura-si-arta/);

Secţiunea “Stagii”, “Training”, “Voluntariat” (http://startub.unibuc.ro/category/stagii-si-voluntariate/)

Secţiunea „Sport şi Ecologie” (http://startub.unibuc.ro/category/sport-si-ecologie/);

Secţiunea “De citit” – “Cel mai frumos proiect” (http://startub.unibuc.ro/category/de-citit/cel-mai-frumos-proiect/);

Tipul de activitate: Redactarea articole secţiuni, interviuri cu studenţi sau alumni ai Universității din București. Stagiul de practică se va desfășura sub coordonarea Biroului de Relaţii Publice.

Etape ale activităţii sale:

 1. Documentare online pentru realizarea materialelor;
 2. Realizat articole tip post / anunţ care să se plieze categoriilor sus-menţionate;
 3. Realizat interviuri cu studenţi sau alumni care să se subsumeze tematicii fiecărei secţiuni;
 4. Redactare şi corectarea materialelor;
 5. Transmiterea materialului realizat către Biroul de Relații Publice pentru a fi postat pe StartUB;
 6. Promovarea secţiunii;

Durata stagiilor: minim 3 luni

Beneficiile studenților în urma implicării în proiect

 • Program flexibil și activitate derulată în mare parte de acasă (stagiul per student va consta într-un program de lucru stabilit de comun acord între șeful Biroului de Relații Publice și studentul stagiar);
 • Finalizarea stagiului cu un certificat de activitate ce poate echivala practica la facultate. Certificatul stipulează durata practicii, numărul de ore echivalent, tipurile de activităţi realizate la Biroul de Relaţii Publice şi va fi semnat de Şeful Biroului de Relaţii Publice şi de Rectorul Universităţii din Bucureşti;
 • Studentul îşi dezvoltă și perfecționează cunoştinţele şi capacităţile de redactare, încadrare a subiectului pe mai multe formate de ştiri;
 • Posibilitatea de a alege secţiunea preferată din care să identifice subiectele pe care le va transforma într-un material publicabil;
 • Vizibilitate pe platforma de comunicare online a Universității din București (materialele redacţionale vor purta semnătura stagiarului), platformă cu trafic considerabil;
 • Experiența unei practici reale, ușor de evaluat atât de profesorul coordonator cât și de șeful Biroului de Relații Publice.

Cerinţe pentru studenți

 • Student al Universităţii din Bucureşti;
 • Abilități de redactare;
 • Acces la internet;
 • Pliere pe cerințele Biroului de Relații Publice;
 • Atitudine deschisă, seriozitate și disponibilitate de timp pentru execuția materialelor solicitate de Biroul de Relații Publice.

Aplicațiile sunt binevenite pe tot parcursul anului universitar prin trimiterea CV-ului la adresa pr@unibuc.eu. Selectarea studenților se va face în urma unui interviu la Biroul de Relații Publice.

 

Reclame
Postat in Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: