Programul de burse “Orizonturi Deschise

Începute la 15 aprilie 2011, înscrierile în programul de burse Orizonturi Deschise, lansat acum patru ani de Fundația Dinu Patriciu, vor continua pentru încă două săptămâni, până la data de 15 iunie 2011, inclusiv.
Orizonturi Deschise este cel mai amplu program național de burse private, oferite studenților români acceptați într-un program de master sau de doctorat la o universitate internațională de prestigiu.
Dintre cele 100 de burse oferite anual de către Fundația Dinu Patriciu, cu o valoare individuală de 15.000 USD, programul va acorda anul acesta 72 de burse noi, alături de alte 28 pentru bursierii din anii trecuți cu un program de studii mai mare de un an și care au avut rezultate academice foarte bune. Cele 72 de burse noi se acordă în științe economice, științe socio-umane, științe exacte, inginerie și IT, medicină, biologie și științele mediului, arhitectură, design și arte plastice.

În perioada 16 iunie – 16 iulie 2011, dosarele de candidatură vor fi evaluate de un juriu independent și eterogen, printre membrii căruia se numără: Liviu Voinea – membru fondator al Grupului de Economie Aplicată, Cătălin Marinescu, președintele Autorității Naționale de Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Napoleon Pop, Centrul de Cercetări Financiare și Monetare “Victor Slăvescu”, Magda Bărăscu,editor hotnews.ro și euractiv.ro, Radu Gologan, presedintele Societății de Științe Matematice din România, Marian Staș, Fundația Codecs pentru Leadership, Diana Elena Neagu, Măriuca Morariu și Mircea Crisbășanu, bursieri Orizonturi Deschise 2008.

Înscrierile se mai pot face până la 15 iunie online (https://candidatiorizonturideschise.fundatiadinupatriciu.ro), iar dosarele de candidatură se vor depune până la aceeași dată limită la sediul fundației (Cladirea Lakeview, Bulevardul Barbu Vacarescu 301 – 311, etaj 14, sector 2, Bucuresti).

Un element de noutate în program, anul acesta, îl reprezintă clauza contractuală prin care beneficiarii burselor care nu-și respectă angajamentul de a se întoarce în țară după absolvire (pentru o perioadă de timp cel puțin egală cu durata studiilor finanțate) se obligă să returneze Fundației Dinu Patriciu bursa și penalități în cuantum de 50% din valoarea acesteia. Această măsură este menită să descurajeze candidaturile celor care nu doresc să se întoarcă în România, făcând astfel posibilă oferirea mai multor burse pentru tinerii care înțeleg scopul programului  acela de a pregăti profesioniști care vor contribui la dezvoltarea societății românești după finalizarea studiilor. Toate sumele returnate ca urmare a acestei clauze vor fi utilizate pentru derularea de programe educaționale.

Reclame
Postat in Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: