Activităţile culturale ale Cercului Militar Naţional

Activităţile culturale ale Cercului Militar Naţional

în săptămâna 22-29 mai 2011

          

Interferenţe culturale

Miercuri, 25 mai 2011, ora 17.15, la Sala de Cinema, se va desfăşura seara culturală cu tema Reclamă&Comerţ : Afacere şi Comportament din cadrul programului cultural Bucureşti: o scurtă istorie, susţinută de istoricul Adrian Majuru.

Joi, 26 mai 2011, ora 17.15, la Sala de Cinema, se va desfăşura seara culturală cu tema Chipul războiului la sfârşit şi început de secol din cadrul programului cultural Bătălii decisive, războaie celebre(secolele XIX-XX). Este o constare banală că la cumpăna celor două secole, războiul contină să fie o realitate dramatică, un flagel, ce afectează numeroase regiuni ale mapamondului şi zeci de milioane de oameni. În pofida eforturilor comunităţii internaţionale din ultimele două veacuri, conflictul armat nu a putut fi eradicat din viaţa internaţională, el reprezentând, din păcate, un mijloc des utilizat pentru reglementarea raporturilor interstatsale şi interumane. Dar, Marte, zeul războiului la romani, şi-a schimbat fizionomia şi configuraţia, căpătând alte dimensiuni, de nimeni bănuite în urmă cu două – trei decenii. El se prezintă oamenilor sub alte chipuri, greu de prins în tipare. Se vorbeşte astăzi de războiul de generaţia a patra, de războiul în reţea, de cyberwar, de privatizarea războiului,  etc., iar perspectiva unui conflict atomic pluteşte ca o sabie a lui Damocles asupra omenirii. Despre toate aceste schimbări profunde în caracterul şi fizionomia războiului la începutului noului secol, va vorbi prof. univ. Petre Otu.

 

Teatru

Miercuri, 25 mai 2011, ora 17.00, la Sala de Spectacole,  va avea loc loc spectacolul Penalty de Stephen Smith, în interpretarea studenţilor Facultăţii de Arte, Universitatea Hyperion, Anul III Actorie, Clasa profesorilor universitari Rodica Mandache şi Eusebiu Ştefănescu.

Joi, 26 mai 2011, ora 17.00, la Sala de Spectacole,  va avea loc loc spectacolul Laptele negru de Vasili Sigarev, în interpretarea studenţilor Facultăţii de Arte, Universitatea Hyperion, Anul III Actorie, Clasa profesorilor universitari Rodica Mandache şi Eusebiu Ştefănescu.

 

 

Expoziţii

            Sala Foaier : expoziţia de pictură a artistului plastic Ion Ţolaş.

Sala Rondă: expoziţia de acuarelă In memoriam Gheorghe Ionel.

Ambele expoziţii sunt deschise în perioada 2 – 15 mai 2011, zilnic, între orele  11.00 – 19.00.

Sala de Protocol: expoziţie de costume din perioada interbelică, din colecţia doamnei Adina Nanu. Expoziţia este organizată de C.M.N. şi Fundaţia Calea Victoriei, în cadrul programului cultural Luna Bucureştilor(9 mai-9 iunie). Expoziţia este deschisă în zilele de luni-vineri, orele 16.00-19.00, sâmbătă, orele 11.00-19.00, până pe data de 26 mai 2011.

Galeria Artelor: expoziţia de pictură şi grafică Culoarea în mişcare a artistului plastic George-Paul Mihail, membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din România din 1968. Expoziţia este deschisă în perioada 16 mai-2 iunie 2011, zilnic, între orele  11.00 – 19.00.

Intrarea liberă la serile culturale, expoziţii si teatru.  Informaţii la tel. 021.313.86.80 int.136.

Anunțuri
Postat in Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Arhiva postărilor
Logo-ul Asociației Studențești Philos
Logo Asociația Studenților din Universitatea București
Logo Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

European Student's Union

%d blogeri au apreciat asta: